• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άγρια εικόνα στις ΗΠΑ – Κρέμασαν ομοίωμα αριστερόστροφου κυβερνήτη για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγρια εικόνα στις ΗΠΑ – Κρέμασαν ομοίωμα αριστερόστροφου κυβερνήτη για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγριεύουν τα πράγματα – Αποφασισμένος ο Τραμπ

Δεξιοί διαδηλωτές κρέμασαν ομοίωμα του αριστερόστροφου κυβερνήτη στο Κεντάκι, Δημοκρατικού Andy Beshear, έξω από το Καπιτώλιο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή.

Οι πολίτες έφτασαν μέχρι τα σκαλοπάτια του Καπιτωλίου, κουβαλώντας πανό με σκοπό να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα περιορισμού της ανθρώπινης ελευθερίας λόγω του κορωνοϊού και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κατοικία του κυβερνήτη.

Η εικόνα με την κρεμάλα είναι σοκαριστική και δείχνει πως στις ΗΠΑ τα πράγματα σοβαρεύουν και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε ακόμα πιο άγριες καταστάσεις.

Στον ρυθμό των διαδηλωτών κινείται και ο Ν.Τραμπ, που απείλησε ότι θα μεταφέρει σε άλλη περιοχή το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στα τέλη Αυγούστου στην εξίσου δημοκρατική Βόρεια Καρολίνα, αν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης αυτής της Πολιτείας αυτής δεν εγγυηθεί σύντομα ότι θα αρθεί η απαγόρευση συναθροίσεων, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μολονότι το συνέδριο αυτό, που είναι προγραμματισμένο για τις 24-27 Αυγούστου, δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού είναι δεδομένο ότι ο Τραμπ θα λάβει το χρίσμα του κόμματος, αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις αποτελούν κατά παράδοση σημαντικές στιγμές για τα κόμματα και την πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ.

Στις αναρτήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την αγάπη του για την “υπέροχη Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας”, όμως ταυτόχρονα εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με τον κυβερνήτη της. “Δυστυχώς, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Ρόι Κούπερ παραμένει ακόμη στο πνεύμα της καραντίνας”, σχολίασε ο Τραμπ, ο οποίος επιμένει εδώ και πολλές εβδομάδες ότι είναι αναγκαία η γρήγορη επανεκκίνηση της οικονομίας.