• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Αγκάθι» για τα παγκόσμια σχέδια ο Ερντογάν – Μήνυμα στην Τουρκία από τον Ελληνικό Νότο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αγκάθι» για τα παγκόσμια σχέδια ο Ερντογάν – Μήνυμα στην Τουρκία από τον Ελληνικό Νότο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαζί και η Ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι»

Βίντεο από τις αεροναυτικές ασκήσεις του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ ανοιχτά της Κύπρου «εναντίον των τζιχαντιστών του Ντάες» που στηρίζει η Τουρκία, δημοσίευσε το Voice Of America.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα την ώρα που η Τουρκία, στηρίζει του ισλαμιστές σε Συρία και Λιβύη, δεχόμενη πλήγματα από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, τον στρατό του Χάφταρ και Ρώσους μισθοφόρους.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δείχνει να ακολουθεί δικό του δρόμο και οι Μεγάλες Δυνάμεις σπεύδουν να τον «στριμώξουν» αλλά και να διεκδικήσουν την Τουρκία, η οποία δείχνει να ισορροπεί οριακά μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το κυπριακό Sigmalive, Αμερικανοί αξιωματούχοι της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι η επιχείρηση ειδικών δυνάμεων που σκότωσε τον πρώην ηγέτη του Ισλαμικού κράτους Abu Bakr al-Baghdadi στην Συρία τον περασμένο Οκτώβριο δεν έχει κάνει τίποτα για να εμποδίσει την τρομοκρατική ομάδα.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας προειδοποιεί πως η πρόσφατη αναταραχή στην περιοχή λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία ευνοεί τους τρομοκράτες του Ισλάμ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούσαν έξι συνοδευτικά πλοία, μεταξύ αυτών η Ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», πέρασε και από το οικόπεδο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου οι τούρκοι  πραγματοποιούν παράνομη γεώτρηση και συνέχισε την πορεία δυτικά του τεμαχίου 8. Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ  εκλήφθηκε ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το «Charles De Gaulle» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός  στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.

ΦΩΤΟ unsplash