Σε απόγνωση πρέπει να βρίσκεται η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς στον τουρκικό Τύπο, σε τουλάχιστον δυο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εμφανίστηκε την Κυριακή ολοσέλιδη διαφήμιση – αγγελία, με την οποία ζητούνται τούρκοι μηχανικοί για να συνδράμουν στην κατασκευή του τουρκικού μαχητικού(!)
Η Τουρκία είχε έτσι κι αλλιώς (υπερ)φιλόδοξα σχέδια για να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, αλλά με τις αγγελίες φαίνεται ότι οι τούρκοι το έχουν πάρει απόφαση ότι F-35 δε θα… πάρουν, οπότε… «φτιάξτο μόνος σου».
Όμως για τη σχεδίαση και κατασκευή ενός σύγχρονου, και μάλιστα stealth, μαχητικού δεν είναι τόσο απλά. Απαιτείται το κατάλληλο λογισμικό και ηλεκτρονικά συστήματα, και τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό, οι κατάλληλοι κινητήρες για τους οποίους απαιτούνται πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10 με 15, έρευνας και ανάπτυξης ώστε να κατασκευαστεί.
Επίσης, το αεροπλανοφόρο που θα φιλοξενούσε τους F-35 μένει χωρίς… αεροπλάνα, ενώ υπάρχει και θέμα ανταλλακτικών των F-16 που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν όπως και τα ελληνικά.
Και τα προβλήματα για τους τούρκους δεν τελειώνουν εδώ. Το τουρκικό άρμα μάχης έχει επίσης ξεμείνει από κινητήρες λόγω του γερμανικού εμπάργκο για χερσαία συστήματα, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να έχει βγει στη γύρα για κινητήρα κινέζικο, ουκρανικό, κορεάτικο κλπ. Όσον αφορά τον κινητήρα του μαχητικού άραγε θα αποταθούν στον Πούτιν;
(skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με αμείωτη ένταση οι έρευνες για το μακελειό στα Βορίζια – “Υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι”
- Νέα εργαλεία για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας παρουσίασε η υπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη
- Χαλκιδική: Ο Ταξιάρχης άναψε και φέτος τα φώτα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα
- Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια
- Μητσοτάκης για Π.Α.: Τα ελληνικά φτερά σήμερα είναι ισχυρότερα από ποτέ
- ΗΠΑ: Πρώιμη γεύση του χειμώνα από τις Μεγάλες Λίμνες έως τη νότια Φλόριντα
- Τα λόγια του Όρμπαν που με προσοχή άκουσε ο Τραμπ (video)
- Κ. Χατζηδάκης: Η Πολεμική Αεροπορία κρατά τους αιθέρες της Ελλάδας ασφαλείς και ελεύθερους
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για ναρκωτικά
- Παπαστεργίου: Προχωρούμε στη δημιουργία του Ψηφιακού Μητρώου Ελέγχου Προϊόντων Καπνού και Αλκοόλ









