Περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 αγνοούνται λόγω των πλημμυρών που σημειώθηκαν στην επαρχία Νουριστάν, στο βορειοανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
«Περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ στις πλημμύρες» στην περιοχή Καμντές, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαϊντουλάχ Νουριστανί, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 150 άνθρωποι αγνοούνται και σχεδόν 80 σπίτια καταστράφηκαν.
Ο Σαΐντ Μομάντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη στη Νουριστάν, έκανε λόγο για πάνω από 60 νεκρούς λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Η πληγείσα περιοχή είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη.
Σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους, είναι δύσκολο να εξασφαλίσει κανείς αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς η Καμντές έχει περιέλθει στον έλεγχο των ταλιμπάν και οι τηλεπικοινωνίες είναι σε κακή κατάσταση.
Αυτού του είδους οι καταστροφές είναι συχνές στη χώρα, ιδιαίτερα σε φτωχές αγροτικές περιοχές, όπου τα σπίτια είναι συνήθως κακές κατασκευές και βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία. Αυτά τα περιστατικά προκαλούν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κάθε χρόνο στο Αφγανιστάν.
Η καταστροφή σημειώνεται ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την προέλαση των ταλιμπάν, που έχουν καταλάβει μεγάλες αγροτικές περιοχές της χώρας τους τελευταίους τρεις μήνες. Το Αφγανιστάν, του οποίου το υγειονομικό σύστημα παραμένει εξαιρετικά επισφαλές παρά τη στήριξη ξένων δωρητών, βρίσκεται επίσης, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, αντιμέτωπο με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας της Covid-19.
φώτο pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid
- Προσομοίωση – σοκ δείχνει πώς 30 πακέτα τσιγάρα μπορούν να καταστρέψουν τους πνεύμονές σας, vid
- Λάρισα: Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών που αποστέλλονται προς τον πρωθυπουργό
- Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία στο Σίδνεϊ προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό
- «ΗΡΩΑΣ»: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν τον περαστικό που άρπαξε το όπλο του δράστη του μακελειού
- Αυστραλία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες από την επίθεση σε παραλία του Σίδνεϊ
- Στα μπλόκα των αγροτών στη Φθιώτιδα ο Δημ. Κουτσούμπας
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας









