Αέριο…ΓΙΟΚ! Gazprom: Έτοιμη να επισκευάσει τον Nord Stream η Siemens αλλά…δεν υπάρχει «χώρος για εργασίες»

Οι Ρώσοι ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ και μάλιστα άγρια την Ευρώπη

Η Siemens Energy είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επισκευή του χαλασμένου εξοπλισμού για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, δήλωσε σήμερα η Gazprom αλλά δεν υπήρχε πουθενά διαθέσιμος χώρος για την εκτέλεση των εργασιών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Gazprom πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στη Siemens Energy, λέγοντας πως αυτή συμμετέχει στις εργασίες επισκευής σύμφωνα με υφιστάμενη σύμβαση μεταξύ των δύο εταιρειών και είναι έτοιμη να επιδιορθώσει βλάβες που την ανάγκασαν να διακόψει την παροχή αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού.

To βράδυ της Παρασκευής, η Siemens Energy ανακοίνωσε ότι από χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδος δεν έχει λάβει μέρος σε εργασίες συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ενώ δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα παροχής τεχνικής υποστήριξης από τη ρωσική Gazprom.

Νωριτερα, η Gazprom είχε ανακοινώσει ότι η Siemens Energy ήταν έτοιμη να βοηθήσει στην επισκευή του εξοπλισμού που παρουσίασε βλάβη για τον αγωγό, ενώ -σύμφωνα με την Gazprom- δεν ήταν πουθενά διαθέσιμη η τεχνική υποστήριξη από την πλευρά της Siemens Energy.

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί