Ο Marcelin Arthur Chaix, 95 ετών, μεγάλωσε στην κοινότητα Tourrettes της Γαλλίας και όταν πέθανε, επένδυσε όλη του την περιουσία πίσω στην περιοχή, η οποία είναι κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά μακριά από τις ακτές της Γαλλικής Ριβιέρας.
Ωστόσο ο πλούσιος άνδρας, που είχε ζήσει στη νοτιοανατολική γαλλική κοινότητα, γνωστή και ως Tourrettes-sur-Loup, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, έθεσε έναν όρο σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να ξοδέψουν οι κάτοικοι τα χρήματα.
Στη διαθήκη του, ο Chaix δήλωσε ότι ολόκληρη η περιουσία του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων που εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή που έχει πληθυσμό λίγο περισσότερο από 4.000 άτομα.
Σύμφωνα με το Manchester Evening News, αναφέρθηκε ότι λόγω της μεγάλης χρηματοδότησης, ένα κέντρο για ηλικιωμένους θα ανεγερθεί και θα ανοίξει πριν από το 2026, όπως αναφερόταν στη διαθήκη του.
Αυτό σημαίνει ότι η μεγαλύτερη κοινότητα στο Tourrettes θα μπορεί να λάβει περαιτέρω φροντίδα καθώς θα συνεχίσει να γερνάει.
Το ευγενικό δώρο του Chaix έχει πυροδοτήσει έναν καταιγισμό δημοσίων επαίνων, μετά τον θάνατό του.
Το BFM αναφέρει ότι ο δήμαρχος του Tourrettes, Camile Bouge, έσπευσε να τον ευχαριστήσει για την ανιδιοτέλεια του και είπε: «Αυτή η εγκατάσταση δεν πρέπει να έχει κερδοσκοπικό σκοπό, αλλά αυστηρά κοινωνικό.
«Μπορούμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας τυχερούς για αυτό το κληροδότημα και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Τουρετάν, που δεν άφησε κανέναν αποκλειστικό κληρονόμο, όρθιοι και χειροκροτώντας στη μνήμη του αείμνηστου κ. Chaix».
Η διαθήκη του εκατομμυριούχου διαβάστηκε δυνατά στο τοπικό δημαρχείο και η κοινότητα του Τουρέτ μπόρεσε να ακούσει ότι δώριζε ένα εκπληκτικό ποσό 2,6 εκατομμυρίων λιρών στις εγκαταστάσεις για ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με το Connexion France, ένας αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι ο Chaix ήθελε ένα κέντρο υποδοχής για ηλικιωμένους, για έναν συγκινητικό λόγο.
«Δεν μιλάμε για ένα [οίκο φροντίδας ηλικιωμένων] Ehpad, αλλά για μια μικρή δομή, ένα μέρος για να ζήσουν και να συναντηθούν οι ηλικιωμένοι πολίτες, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν τη μοναξιά», είπε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την Express, ένας κάτοικος μοιράστηκε ότι «πάντα βοηθούσε τους άλλους», σημειώνοντας: «Δεν με εκπλήσσει γιατί ήταν κάποιος που πάντα βοηθούσε τους άλλους».
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη 59χρονος για διαρρήξεις σε αποθήκες σπιτιών και επιχειρήσεων στη Θέρμη
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ. με…κλεμμένο μοτοποδήλατο!
- Μακελειό στο Σίδνεϊ: 59 κατηγορίες σε βάρος του δράστη του φονικού στην παραλία Μπόνταϊ
- Το σοκ που πάνε να προκαλέσουν εντός ΕΕ θα είναι μεγάλο! Τι συμβαίνει με απλά λόγια
- Το φαβορί των βραβείων «One Battle After Another» έρχεται στο HBO Max
- Πρόεδρος Λευκορωσίας για Ουκρανικό: «Το βασικό είναι να μην αλλάξει θέσεις ο Τραμπ»
- Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» ετοιμάζει μια έκπληξη!
- Στον Γαστρονομικό Οδηγό Michelin εντάσσεται η Θεσσαλονίκη
- Εξερευνήτρια γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε περπατώντας τη Σαουδική Αραβία, vid
- Θεσσαλονίκη: Ποιές λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν 24 ώρες κατά τη διάρκεια των εορτών









