• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΓΡΟΘΙΑ» Τραμπ στο Βαθύ Κράτος, ΤΕΛΟΣ τα λεφτά σε αριστερούς – Στα ύψη η ΕΝΤΑΣΗ εν όψει εκλογών

«ΓΡΟΘΙΑ» Τραμπ στο Βαθύ Κράτος, ΤΕΛΟΣ τα λεφτά σε αριστερούς – Στα ύψη η ΕΝΤΑΣΗ εν όψει εκλογών

trump_unsplash
Όλο και μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφυλίου...

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Τετάρτη μνημόνιο με το οποίο απειλεί να αναστείλει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις πόλεις όπου επικρατεί η «ανομία», ανάμεσά τους το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

«Η κυβέρνησή μου δεν θα επιτρέψει τα δολάρια των φορολογουμένων να χρηματοδοτούν πόλεις που αφήνονται να μετατραπούν σε ζώνες ανομίας», αναφέρει το κείμενο, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Αυτό το μέτρο ισχύει για το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, την Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, ο Λευκός Οίκος θα αποφασίσει τον τρόπο που θα πρέπει τα υπουργεία να αναφέρουν τα χρήματα που δαπανώνται σε αυτές τις πόλεις.

Επίσης, ο Λευκός Οίκος θα καταρτίσει προτάσεις, εντός του μήνα, για το πώς θα περικοπεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε αυτές τις πόλεις και, μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας διατάχθηκε να δημοσιεύσει επίσημα τον σχετικό κατάλογο με τις τοποθεσίες οι οποίες, όπως υποστηρίζεται, έχουν μετατραπεί σε «ζώνες αναρχίας».

Συγκεκριμένα, στο Μνημόνιο γίνεται σαφές το εξής:

«Η αναρχία έχει καταλάβει πρόσφατα ορισμένες από τις Πολιτείες και τις πόλεις μας. Τους τελευταίους μήνες, ορισμένες πολιτειακές και τοπικές αρχές έχουν συμβάλει στη βία και στην καταστροφή των δικαιοδοσιών τους, χωρίς να επιβάλλουν νόμους, στερώντας από τις αστυνομικές υπηρεσίες την εξουσία ή σημαντική χρηματοδότηση και αρνούνται να δεχτούν βοήθεια από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

Η εν λόγω κίνηση συνιστά απάντηση του δεξιού Αμερικανού Προέδρου στην στάση των αριστερόστροφων κυβερνητών, οι οποίοι δεν επεμβαίνουν, προκειμένου να σταματήσουν τις λεηλασίες αριστεριστών και συμμοριτών στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται στο χάος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε λοιπόν να κλείσει την πηγή.

Οι ταραχές μαίνονται εδώ και τρεις μήνες στις ΗΠΑ και έχουν γίνει κεντρικό πεδίο της αντιπαράθεσης Τραμπ – Μπάιντεν.

Ο νέος κύκλος βίας ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα μεγάλο κονβόι περίπου 600 οχημάτων που μετέφεραν οπαδούς του Τραμπ ξεχύθηκε στους δρόμους του Πόρτλαντ, μιας πόλης όπου οι Δημοκρατικοί επικρατούν συντριπτικά και αποτελεί θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων και ταραχών από τις 25 Μαΐου. Αριστεριστές και συμμορίτες ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με οπαδούς του Τραμπ. Περίπου 15 λεπτά αφότου το κονβόι είχε αποχωρήσει, ένας οπαδός του Τραμπ που φορούσε κασκέτο της δεξιάς οργάνωσης Patriot Prayer πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Με έναν καταιγισμό tweets ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε ευθύνες για το τραγικό συμβάν στους Δημοκρατικούς και ιδιαίτερα στον δήμαρχο του Πόρτλαντ, Τεντ Ουίλερ, χαρακτηρίζοντάς τον «παλαβό αριστεριστή», λόγω της άρνησής του να επιστρατεύσει την Εθνοφρουρά.

Όλα αυτά ενώ οι εκλογές πλησιάζουν.