• Αρχική
  • Άρθρα
  • 12χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο λόγω άγνοιας: Ποτέ το κινητό στο μπάνιο (vid)

12χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο λόγω άγνοιας: Ποτέ το κινητό στο μπάνιο (vid)

Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να θεωρούνται αβλαβείς ηλεκτρονικές συσκευές, όμως είναι δυνατό να αποδειχθούν θανάσιμα επικίνδυνες.

Ένα 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία καθώς φόρτιζε το κινητό του τηλέφωνο στο μπάνιο. Η μητέρα του κάνει έκκληση στους γονείς για τους κινδύνους για να μην χαθούν άδικα και άλλες ζωές.
Ο 12χρονος Γιαροσλάβ από το Ιρκούτσκ της Ρωσίας πέθανε ενώ ήταν στο μπάνιο.

Το παιδί ανασύρθηκε από τη μπανιέρα αναίσθητο και το κινητό του βρισκόταν στο πάτωμα συνδεδεμένο με το καλώδιο του φορτιστή, χωρίς όμως αυτός να είναι στο ρεύμα.
Όταν η μητέρα του, Αναστασία, του έδινε τις πρώτες βοήθειες, δεν είχε απολύτως καμία ιδέα τι συνέβη στο αγόρι της.
Το ασθενοφόρο έφθασε όμως ήταν πια αργά, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.
Η μητέρα του εκείνο το πρωί δεν πρόλαβε καν να τον δει ζωντανό. Όταν ο Γιαροσλάβ ξύπνησε, πήγε ήσυχα στο μπάνιο μαζί με το κινητό και τον φορτιστή του.
Η 39χρονη μητέρα δημοσίευσε ένα σπαρακτικό μήνυμα θέλοντας να προειδοποιήσει όλους τους γονείς για τους κινδύνους, τους οποίους όπως παραδέχεται η ίδια, δεν είχε καμία ιδέα.


«Χάσαμε τον γιο μας. Ήταν 12 ετών, απολύτως υγιής, ευτυχισμένος, με μεγάλα σχέδια», έγραψε.
«Προσπαθούσαμε να τον ανανήψουμε για 40 λεπτά, όμως τίποτα δεν βοήθησε. Και στην αρχή δεν καταλαβαίναμε τι συνέβη».
Οι συντετριμμένοι γονείς ενημερώθηκαν τελικά δύο εβδομάδες αργότερα, για την αιτία του ξαφνικού θανάτου του παιδιού τους.
«Σήμερα, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, η εγκληματολογική ανάλυση μας είπε τον λόγο», εξήγησε η Αναστασία.
«Ήταν ηλεκτροπληξία στο μπάνιο από το τηλέφωνό του που φόρτιζε», συμπλήρωσε.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν ότι το αγόρι κατάφερε να πετάξει το iPhone 4 έξω από το μπάνιο όταν αυτό γλίστρησε από την πλευρά της μπανιέρας – ωστόσο, δυστυχώς, δεν απέφυγε την ηλεκτροπληξία.
Η Αναστασία, η οποία έχει και μια μικρότερη κόρη, είπε ότι η αστυνομία τής έδειξε φωτογραφίες με ανθρώπους που πέθαναν ενώ χρησιμοποιούσαν τηλέφωνο στο μπάνιο.
«Είναι πολλοί γιατί υποτιμούμε τους κινδύνους» συνειδητοποιεί η γυναίκα και όπως τονίζει, «ήμουν σίγουρη ότι ήταν αδύνατον να πεθάνει κάποιος από αυτό… Μόνο να ήξερα…».
Όπως λέει, πολλοί άνθρωποι, και κυρίως οι έφηβοι, δεν αποχωρίζονται το κινητό τους τηλέφωνο ούτε για μια στιγμή, έχοντας άγνοια της επικινδυνότητάς του.

Η γυναίκα συγκινημένη κάνει έκκληση στους γονείς να ενημερωθούν και οι ίδιοι και τα παιδιά τους για τους κινδύνους φόρτισης του τηλεφώνου ενώ κάνουν μπάνιο.
«Θέλω όλοι να το γνωρίζουν αυτό, ναι, οι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτό», ανέφερε η Αναστασία.
«Έτσι ώστε μια για πάντα απαγορεύσετε στα παιδιά –και στον εαυτό σας– να χρησιμοποιούν κινητά στο μπάνιο. Τα παιδιά ποτέ. Σε καμία περίπτωση», τονίζει.
Με τη διάδοση αυτού του μηνύματος, η γυναίκα ελπίζει ότι μπορεί να σωθεί και η ζωή έστω ενός ανθρώπου.
«Τότε τουλάχιστον, θα μου φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτό που συνέβη. Παρακαλώ κάντε το γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να πεθαίνουν από μια ηλιθιότητα που μπορεί να αποτραπεί τόσο εύκολα», καταλήγει.

sputnik/ photo vid screenshot