«1000 μη ενεργές πυρηνικές κεφαλές από ΗΠΑ στην Ευρώπη»! Πρόταση «ΣΕΙΣΜΟΣ» με άρωμα Γ’ Παγκοσμίου

Τι μεταδίδεται

Αυξάνεται η συζήτηση στην Γερμανία για τον εξοπλισμό της Ευρώπης με πυρηνικά όπλα, όπως σχολιάζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η αφορμή είναι η προοπτική μιας πιθανής εκλογικής νίκης του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθώς και η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stéphane Séjourné ταξιδεύει στο Μόναχο για έναν στρατηγικό διάλογο για την πυρηνική αποτροπή. Αυτό είπε σε συνέντευξή του στην FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

«Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να εμπλακούν λιγότερο στο μέλλον, θα πρέπει τώρα να αρχίσει η εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι δύο ευρωπαϊκές πυρηνικές δυνάμεις (Γαλλία-Βρετανία) θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υπόσχεση (πυρηνικής) προστασίας για την Ευρώπη. Αυτό θα μπορούσε να γίνει, για παράδειγμα, μέσω αυξημένων δυνατοτήτων, αν και η Γαλλία, σε αντίθεση με τη Μεγάλη Βρετανία, δεν έχει μόνο πυρηνικά όπλα που βασίζονται σε υποβρύχια», εξήγησε ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Camille Grand από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. για Αμυντικές Επενδύσεις.

«Η Σουηδία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο για την Γερμανία». Στο Παρίσι, ο κόσμος όχι μόνο χαιρέτισε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως πολύ θετική εξέλιξη, αλλά και το γεγονός ότι η Σουηδία αποχώρησε από την Διάσκεψη των Μερών της Συνθήκης για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων. Η κυβερνητική συμμαχία των φαναριών στο Βερολίνο (Σοσιαλδημοκράτες/Πράσινοι/Φιλελεύθεροι), ωστόσο, συμμετέχει στη Διάσκεψη των Μερών ως παρατηρητής. 

«Η Γερμανία θα πρέπει να συντονιστεί εντατικά με την Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία και να ελέγξει εάν μπορεί να αγοράσει «1.000 μη ενεργές στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές με εκτοξευτές από τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από τις εκλογές», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Maximilian Terhalle, ο οποίος είναι επισκέπτης καθηγητής στο Λονδίνο στο School of Economics and Political Science (LSE)!

Σε άρθρο φιλοξενούμενος για την  FAZ, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αναφέρθηκε σε προσφορές του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Το ερώτημα είναι κάτω από ποιες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες είναι διατεθειμένες οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας να διατηρήσουν ή να επεκτείνουν τις ατομικές τους βόμβες για συλλογική ασφάλεια, έγραψε ο ηγέτης του FDP (Φιλελεύθεροι).

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί