Μιλώντας στο TASS ο Αντρέι Κλίμοφ, μέλος του Γραφείου του Ανώτατου Συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, εξέφρασε την άποψη πως το έργο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία παρεμποδίζεται από πρώην συνεργάτες των πρώην ηγετών των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι παραμένουν στις δομές εξουσίας.
Ο Κλίμοφ σημείωσε ότι πριν από την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η πιθανότητα πολιτικής και διπλωματικής επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης ήταν σχεδόν μηδενική. Μετά την άφιξή του, η πιθανότητα αυξήθηκε, αλλά η αποτελεσματικότητα των ενεργειών του Τραμπ περιορίζεται από το γεγονός ότι πολλά στελέχη από προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων πρώην συνεργατών του Ομπάμα και του Μπάιντεν, παραμένουν στις αμερικανικές δομές.
«Δεν έβαλαν φρένο [στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση]; Φυσικά και το έκαναν. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυσκολέψουν το έργο του Τραμπ. Έτσι, αυτά που είπε δημόσια για [την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης σε] 24 ώρες, και για άλλα πράγματα, ήταν απλώς δηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας, οι οποίες είναι αρκετά χαρακτηριστικές της αμερικανικής πολιτικής κουλτούρας», εξήγησε ο Κλίμοφ.
Κατά την άποψή του, όταν λαμβάνει αποφάσεις για την Ουκρανία, ο Τραμπ αξιολογεί πώς οι πολιτικές του επηρεάζουν τα εκλογικά ποσοστά των Ρεπουμπλικανών. Εάν χρειαστεί, ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Κίεβο.
Επομένως το σημαντικό από αυτή την συνέντευξη είναι πως στις δομές εξουσίας των ΗΠΑ παραμένουν διεθνιστές πολιτικοί, οι οποίοι υπήρχαν και επί Ομπάμα και Μπάιντεν, οι οποίοι προκαλούν προβλήματα στην προσπάθεια Τραμπ να επιλύσει το ουκρανικό ζήτημα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να προσπαθεί να προωθήσει τις πολιτικές του, έχοντας κατά νου, παράλληλα, πως μπορεί να επηρεαστεί η αμερικανική κοινή γνώμη και δη οι ψηφοφόροι από όλο αυτό.
Ως εκ τούτου τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα για τον Αμερικανό πρόεδρο.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Τούρκοι παραβιάζουν ξανά τον ελληνικό εναέριο χώρο! Τι κρύβεται από πίσω;
- Εκατοντάδες τεράστιες τρύπες καταστρέφουν τα χωράφια στην Τουρκία – Τι κρύβεται πίσω από το φαινόμενο;
- Έβρος: Μετέφερε αλλοδαπούς παράνομα μέσα στην Ελλάδα και συνελήφθη
- Το βίντεο “φοράμε τα γούνινα παλτό μας με κουκούλα εντελώς λάθος” δίχασε το tiktok, vid
- Πολωνία: Άνοιξαν και πάλι δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω των ρωσικών πληγμάτων
- Σοκαριστική καραμπόλα με 50 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία: Ένας νεκρός, 26 τραυματίες, vid
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τους αυτονομιστές να μην επιχειρήσουν στρατιωτική δράση
- Θ. Κοντογεώργης: «Η κυβέρνηση θα διατηρήσει ισχυρή τη σχέση με τους αγρότες»
- Ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «σε συνομιλίες» για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ το 2026
- Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ









