«Βόμβα» Έλον Μασκ για τα αμάξια: Το 2023 θα «σκοτώσουμε» βενζίνη και diesel

Έρχεται νέα εποχή για τα αμάξια που οδηγάμε;;;

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ, θέλοντας να καταστήσει την Tesla τον απόλυτο κυρίαρχο της αυτοκίνησης, πέταξε την «βόμβα».

Συγκεκριμένα, δηλώνει αποφασισμένος να επισπεύσει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης, βάζοντας «φωτιά» στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με το Teslamag, ο δισεκατομμυριούχος συμμετείχε σε μια τηλεδιάσκεψη με τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της Tesla στην Ευρώπη, θέτοντας στο τραπέζι τους στόχους της εταιρείας για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Σε μία διαφάνεια που έδειξε αναγραφόταν «Φέτος θα σκοτώσουμε τα αυτοκίνητα ICE», τουτέστιν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης (Internal Combustion Engines).

Ο Musk πιστεύει πως μπορεί να εδραιώσει τα αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων, εκτοπίζοντας τις παραδοσιακές δυνάμεις που βασίζονται σε μοτέρ πετρελαίου και βενζίνης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα δείξει στους αντιπάλους του διεθνιστές πως η πλευρά του είναι εκείνη που θα εξαφανίσει τα αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης!!!

Τι κάνει τον Μασκ τόσο αισιόδοξο;;; Όπως αφήνει να εννοηθεί, η τεράστια εμπορική επιτυχία του Tesla Model Y το οποίο το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι το απόλυτο best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς (ανεξαρτήτως τύπου καυσίμου) σημειώνοντας 71.028 ταξινομήσεις, αυξημένες κατά 174% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Με αλλεπάλληλες μειώσεις στις τιμές, που έχουν παρατηρηθεί και στην ελληνική αγορά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla θέλει να δώσει μια εμπορική ώθηση στο σεντάν, ώστε αυτό να συνδράμει στον αγώνα για την κυριαρχία των μοντέλων της Tesla έναντι των αυτοκινήτων diesel και βενζίνης.

Η είδηση πάντως είναι πως τόσο η πλευρά του Μασκ, όσο και εκείνη των ανταγωνιστών του, θέλουν να αντικαταστήσουν τα βενζινοκίνητα οχήματα, προκειμένου η κίνηση να γίνει, εκ των πραγμάτων, πιο ελεγχόμενη. Μάλιστα ο Μασκ ισχυρίζεται πως μπορεί να το πράξει άμεσα…

photo intime

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί