Το σοβαρό λάθος που κάνουν πολλοί συνοδηγοί στο αυτοκίνητο

Το βλέπουμε συχνά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες Οι οδηγοί πρέπει να είναι πάντα πολύ προσεκτικοί στο αυτοκίνητο και να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των υπόλοιπων που βρίσκονται γύρω τους. Ωστόσο εξίσου προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι επιβαίνουν στο αυτοκίνητο φορώντας για παράδειγμα τη ζώνη ασφαλείας τους. […]

Το βλέπουμε συχνά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες

Οι οδηγοί πρέπει να είναι πάντα πολύ προσεκτικοί στο αυτοκίνητο και να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των υπόλοιπων που βρίσκονται γύρω τους. Ωστόσο εξίσου προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι επιβαίνουν στο αυτοκίνητο φορώντας για παράδειγμα τη ζώνη ασφαλείας τους.

Εκτός από αυτό όμως, υπάρχει και κάτι ακόμη που πρέπει να προσέχουν οι συνοδηγοί. Συχνώ βλέπουμε συνοδηγούς να κάνουν το εξής λάθος: βάζουν τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Μια συνήθεια η οποία παρατηρείται κυρίως τους καλοκαιρινούς στο δρόμο για την παραλία όπου ο συνοδηγός χαλαρώνει και απλώνει προς τα ψηλά τα πόδια του.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία πρέπει να το σταματήσεις. Κι αυτό γιατί μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός αν τυχόν ανοίξουν οι αερόσακοι. Αν λοιπόν για κάποιο λόγο ενεργοποιηθούν όσο τα πόδια του συνοδηγού βρίσκονται στο ταμπλό θα σπρώξουν με μεγάλη ταχύτητα τα γόνατα προς το πρόσωπο προκαλώντας το πιθανότερο σοβαρό τραυματισμό.

Μπορεί να θεωρείται μια βολική στάση αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφαλείς και πρέπει να προσέχουμε…

news/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί