Το ήξερες;;; Γιατί δεν πρέπει να πετάμε την απόδειξη από το βενζινάδικο;;;

Όταν πηγαίνουμε στο βενζινάδικο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να πάρουμε την απόδειξη!

Όπως λένε μπορεί να μας χρειαστεί εάν πέσουμε θύματα κάποιου επιτήδειου, ο οποίος έχει νοθεύσει τα καύσιμα!

Ένα από τα πιο συχνά κείδη νοθείας είναι το τολουόλιο!

Έχει τρομακτικές συνέπειες για τον κινητήρα των αυτοκινήτων, δεδομένου ότι είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του μοτέρ, όπως είναι οι τσιμούχες, οι φλάτζες, τα σωληνάκια κ.λ.π. Η βλάβη που ενδέχεται να προκληθεί στον κινητήρα θα είναι τεράστια!

Ακολούθως μεγάλη θα είναι και η οικονομική επιβάρυνση του θύματος!

Αυτό που μπορεί να κάνει σε μια τέτοια περίπτωση είναι να καταγγείλει το γεγονός στο 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ή στο 1517 του Σ.Δ.Ο.Ε.

Σε καθεστώς ανώνυμης καταγγελίας ο καταγγέλων δεν θα ενημερωθεί για την έκβαση του ελέγχου, αλλά σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει ενημέρωση.


Σε κάθε περίπτωση, ο καταναλωτής κατά την αποπληρωμή καυσίμου καλό είναι να κρατάει την απόδειξη όπου αναγράφονται ιδιαίτερα χρήσιμα στοιχεία όπως είναι η ημερομηνία, το είδους καυσίμου και τα λίτρα που εισήλθαν στο ρεζερβουάρ.

Εφόσον, λοιπόν, αποδειχθεί ότι ο πρατήριο διακινούσε νοθευμένα καύσιμα, η απόδειξη θα χρησιμεύσει, προκειμένου να κινηθεί εναντίον του επιτήδειου πρατηριούχου.

Πέραν τούτου, η απόδειξη μπορεί να φανεί σωτήρια και σε περίπτωση που θεωρούμε πως η αντλία έχει «κλέψει» τοποθετώντας στο ρεζερβουάρ του ΙΧ μας μεγαλύτερη ποσότητα από τη χωρητικότητα του τελευταίου.

Με πληροφορίες από carandmotor. gr, photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί