Κοστίζει μόλις £10.000 και μετατρέπεται από αυτοκίνητο σε σκάφος μέσω ενός διακόπτη.
Η βρετανική εταιρεία Dutton, γνωστή για τα αμφίβια kit car που κατασκευάζει από τη δεκαετία του ’90, προσφέρει μια αντισυμβατική έκδοση του Suzuki Jimny προηγούμενης γενιάς η οποία μπορεί να κινηθεί στο νερό, με την ίδια άνεση που κινείται εντός και εκτός δρόμου.
Το Surf όπως ονομάζεται, συνδυάζει τα μηχανικά μέρη του Jimny με μια μηχανή τύπου jet που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και έχει σχήμα βάρκας, με τα εμπρός φώτα να προέρχονται από Volkswagen Golf IV. Το μήκος έχει αυξηθεί σε σχέση με το μοντέλο-δότη, έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για τα επιπλέον μέρη και τους μακρύτερους προβόλους.
Η τετραθέσια ανοιχτή καμπίνα προέρχεται αυτούσια από το Jimny, όμως ο οδηγός έχει πρόσβαση σε επιπλέον χειριστήρια για τον έλεγχο του οχήματος στο νερό. Σε κανονική λειτουργία ο κινητήρας 1,3 λίτρων της Suzuki στέλνει τη δύναμη στους εμπρός και τους πίσω τροχούς μέσω του συστήματος επιλεκτικής τετρακίνησης.
Όταν το όχημα βυθίζεται στο νερό, ο οδηγός επιλέγει νεκρά στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και μέσω ενός διακόπτη ενεργοποιεί τον κινητήρα jet. Στη συνέχεια κατευθύνει το όχημα που έχει πλέον το ρόλο βάρκας χρησιμοποιώντας το γκάζι και το τιμόνι.
Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής του, το Surf έχει διασχίσει δύο φορές το κανάλι μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας.
Αν αναρωτιέστε για το πόσο κοστίζει ένα αμφίβιο όχημα τέτοιου τύπου, η τιμές ξεκινούν από τις £11.690 (€13.135) για το kit και από τις £21.690 (€24.371) για ένα έτοιμο αυτοκίνητο. Εκτός από το τετρακίνητο Surf, η Dutton έχει στη γκάμα της και το προσθιοκίνητο Reef το οποίο βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Ford Fiesta.
Dutton και Carfection μέσω Motor1 / drive / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου προσωρινού περάσματος για την απομάκρυνση των κατοίκων από την πόλη της Γάζας
- Λουτρό αίματος στον Νίγηρα: Ένοπλοι τζιχαντιστές σκότωσαν 22 χωρικούς σε τελετή βάπτισης
- Νέα αποτυχία της NASA στο διάστημα προβληματίζει
- Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κομψή Μελάνια έφτασαν στo Λονδίνο, vid
- Επαγγελματικά ακίνητα: Στην κορυφή ο τουρισμός και η ζήτηση για κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης
- ΗΠΑ: Ασυνήθιστο συνέδριο των ρεπουμπλικάνων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών – Τι σημείωσε ο Τραμπ
- Το Ισραήλ συζητά με τη Συρία πρόταση για νέα διμερή συμφωνία ασφαλείας
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου
- Συναγερμός στη Λευκάδα: Φωτιά τα ξημερώματα σε επαγγελματικό τουριστικό σκάφος
- Επεισόδιο Τραμπ με ξένο ρεπόρτερ: «Κάνεις κακό στη χώρα σου», vid