Τι κάνουμε αν μας βρει ο σεισμός μέσα στο αυτοκίνητο

Ένας σεισμός συμβαίνει απροειδοποίητα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας βρει σε οποιοδήποτε μέρος ή ακόμα και ενόσω κινούμαστε με το αυτοκίνητό μας. Τι κάνουμε αν μας τύχει κάτι τέτοιο;

Ο πολύ ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν ανέδειξε για ακόμα μία φορά το θέμα, για το πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος μπροστά στη δύναμη της Φύσης αλλά και πόση μεγάλη πρόοδο έχει κάνει ώστε να γλυτώνουν πολλοί από αυτούς που θα επηρεαστούν από το φαινόμενο.

Η ισχύς των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησαν την πόλη Χουάλιεν της νησιωτικής χώρας είναι κάτι που όλοι απευχόμαστε να ζήσουμε. Κάποιοι από τους κατοίκους της βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους τη στιγμή του σεισμού, πηγαίνοντας στον προορισμό τους.

Τα σχετικά πλάνα που μεταδίδονται προκαλούν έντονα συναισθήματα τρόμου και ταραχής. Ωστόσο, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε πώς πρέπει να αντιδράσει ένας οδηγός στην περίπτωση που συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια της διαδρομής του.

Σε αυτή την περίπτωση σταματάμε το αυτοκίνητό μας σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλές μέρος και παραμένουμε σε αυτό για για να προστατευτούμε από την πτώση αντικειμένων.

Ασφαλή μέρη θεωρούνται τοποθεσίες μακριά από απότομες πλαγιές, μακριά από ψηλά δέντρα ή κτίρια που θα μπορούσαν να πέσουν. Εάν βρισκόμαστε σε ανοιχτό χώρο, αυτό είναι το καλύτερο μέρος που μπορεί να είμαστε

Εάν το φαινόμενο συμβεί νύχτα, ελαττώνουμε την ταχύτητά μας με ήρεμο τρόπο, προειδοποιούμε τους υπόλοιπους οδηγούς ενεργοποιώντας τα «αλάρμ» και ακινητοποιούμαστε στην άκρη του δρόμου εφόσον αυτό είναι δυνατόν στο σημείο που βρισκόμαστε.


Ενημερώνουμε τους δικούς μας ανθρώπους ότι είμαστε καλά -εφόσον λειτουργεί το τηλεφωνικό δίκτυο- και προσπαθούμε να μάθουμε νεότερα για την κατάσταση που επικρατεί στον προορισμό μας.

Τέλος, παραμένουμε με το αυτοκίνητό μας σταθμευμένο σε ασφαλές μέρος και με τρόπο ώστε να μην εμποδίζουμε τα οχήματα και το προσωπικό των διασωστών και των Αρχών και αποφεύγουμε να κινηθούμε με το όχημά μας για να μην δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

(Με πληροφορίες από newsauto. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί