Σε ποια χώρα θα γίνει ρεκόρ ελέγχων ορίου ταχύτητας τις επόμενες μέρες

Η επιτήρηση των οδηγών με τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων ορίου ταχύτητας γίνεται καθόλη τη διάρκεια του έτους, αλλά στη Γερμανία, σε λίγες μέρες πέρα από τους καθιερωμένες ελέγχους, θα γίνει ένας πραγματικός μαραθώνιος ελέγχων για παραβιάσεις ορίων ταχύτητας


Η Γερμανία διοργανώνει τον “Blitzermarathon” (στα ελληνικά «Μαραθώνιος καμερών ταχύτητας»), που έχει πάρει διαστάσεις θεσμού. Όπως αναφέρεται το Blitzermarathon θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-21 Απριλίου, ενώ το αποκορύφωμα θα είναι την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Η θύελλα ελέγχων θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και θα διαρκέσει με αμείωτη ένταση έως και τις βραδινές.

Φέτος, στο θεσμό αναμένεται να συμμετάσχει η συντριπτική πλειοψηφία των ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό ποια θα είναι αυτά ακριβώς.

Σημειώνεται ότι κάποια ομόσπονδα κρατίδια αναμένεται να μη συμμετάσχουν είτε επειδή δεν έχουν την απαιτούμενη δύναμη, είτε επειδή θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος θεσμός δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το μεγαλύτερο πληθυσμιακά, βέβαια, ομοσπονδιακό κρατίδιο της Γερμανία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα πάρει σίγουρα μέρος στο Blitzermarathon, προκαλώντας «πονοκεφάλους» στους φίλους της γρήγορης οδήγησης, οι οποίοι από τις 15-21 Απριλίου καλό είναι να μη βγουν από το σπίτι τους, μιας και τα τα τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων θα παραμονεύουν.

Επισημαίνεται ότι η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που διεξάγει τέτοιου είδους μαραθώνιο. Η εκστρατεία ονομάζεται επισήμως «Roadpol Operation Speed» και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

(με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί