«Βόμβα» στη Formula 1! Απειλεί με αποχώρηση η Ferrari

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, άναψε… φωτιές αφού άφησε να εννοηθεί ότι η ιταλική ομάδα ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη Formula 1.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ferrari από την Formula 1, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας, Ματία Μπινότο.

Μιλώντας στην αγγλική “Guardian” ο Μπινότο δήλωσε άκρως αντίθετος στην περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού των ομάδων, ακόμα κι αν αυτό επιβάλλεται λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας πως σε μία τέτοια περίπτωση ίσως η Ferrari χρειαστεί να βρει άλλες επιλογές για να αναδείξει την ανταγωνιστική της φύση.

“Η μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού στα 135 εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ απαιτητική σε σύγκριση με αυτό που καθιερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σημαντικές θυσίες, ειδικά σε ανθρώπινους πόρους.

Εάν θέλουν να το μειώσουν περαιτέρω, ίσως αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε άλλες επιλογές για να δείξουμε το DNA του ανταγωνισμού μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ματία Μπινότο και προσέθεσε:

“Στην F1 έχουμε κάθε είδους εξοπλισμό με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Λειτουργούν σε διαφορετικές χώρες, με διαφορετικούς νόμους και με τους δικούς τους τρόπους εργασίας. Επομένως, δεν είναι απλό και άμεσο να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές απλά μειώνοντας το κόστος γραμμικά. Γνωρίζουμε ότι η F1 και όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή περνάει από μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για γρήγορη αντίδραση, καθώς υπάρχει κίνδυνος λήψης αποφάσεων χωρίς σαφή αξιολόγηση ως προς όλες τις συνέπειες. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι εταιρείες διαδραματίζουν ρόλο στον κοινωνικό ιστό ενός έθνους. Δεν είναι μόνο εκεί για να βγάλουν κέρδος”

(newsit – φωτο:pexels)