• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεσσαλονίκη: Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και σημαντικές συμμετοχές η εκκίνηση Αθήνας του “Rallye Monte Carlo Historique” μετά από 44 χρόνια

Θεσσαλονίκη: Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και σημαντικές συμμετοχές η εκκίνηση Αθήνας του “Rallye Monte Carlo Historique” μετά από 44 χρόνια

Έχουν περάσει σαράντα τέσσερα χρόνια από τότε που ένα Rallye Monte Carlo ξεκίνησε από την Αθήνα και έτσι φέτος,

ξανά μετά από δεκαετίες, σπάνια ιστορικά αυτοκίνητα θα εκκινήσουν με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Πρόκειται για τον θεσμό του Rallye Monte Carlo Historique, “το εικοστό δεύτερο στην ιστορία, που ξεκινά μετά από παύση 44 ετών από την Αθήνα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Βύρωνας Ρηγίνος, υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έρχεται τρεις μόλις ημέρες μετά το ογδοηκοστό έβδομο Rallye Automobile Monte-Carlo, το αγωνιστικό, σύγχρονο “Monte”, όπως είναι γνωστό τους κόλπους των φαν των μηχανοκίνητων σπορ. Διαγωνιζόμενοι στο “22e Rallye Monte-Carlo Historique” μπορούν να είναι μόνο όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα που έχει συμμετάσχει σε παλιότερο “Rallye Automobile Monte-Carlo” ανάμεσα στα έτη 1955 και 1980.

H διοργάνωση εκκίνησης και σκέλους του “Rallye Monte Carlo Historique” στην Ελλάδα και η αναβίωση του θεσμού “είναι αποτέλεσμα των ενεργειών κύρια του Σ.Ι.Σ.Α (Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων)”, που είχαν ως αποτέλεσμα 23 εκκινούντες να έχουν ετοιμάσει τα σπάνια και με μεράκι και κόπο συντηρημένα αυτοκίνητα τους, για να ξεκινήσουν την προκαθορισμένη διαδρομή” σημείωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Με την εκκίνηση να έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, “από το πάρκο του Διονύσου κάτω από την Ακρόπολη”, όπως περιέγραψε ο κ.Ρηγίνος, 11 ελληνικά πληρώματα και 12 από άλλες χώρες είναι έτοιμα να διαφημίσουν την Ελλάδα χάρη σε μοναδικές εικόνες, που θα συνδυάζουν κλασικά αυτοκίνητα αγωνιστικού DNA με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και με μια ξεχωριστή ομάδα συμμετοχών. «Φέτος έχουμε και το “Team de Chefs”, μια πολύ σημαντική παρουσία με 8-9 Γάλλους chefs, που είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη και φυσικά τη Γαλλία και μας τίμησαν με την παρουσία τους» εξήγησε ο κ.Ρηγίνος που τόνισε πως στο φετινό εικοστό δεύτερο Rallye Monte-Carlo Historique και σε ό,τι αφορά τις 12 διεθνείς συμμετοχές που έφτασαν στην Ελλάδα, πέρα από τις εννέα γαλλικές, λαμβάνουν χώρα ακόμη “μια εκκίνηση οχήματος από τη Μάλτα, μια από την Τσεχία και μια από τη Δανία”.

Όπως εξήγησε ο κ.Ρηγίνος, κάθε ένα από τα αυτοκίνητα έχει μια αξία, λόγω της εμβληματικής θέσης του στην ιστορία των κατασκευών Ιδιωτικής Χρήσης Αυτοκινήτων. Το πρώτο αυτοκίνητο που με βάση τον προγραμματισμό παίρνει εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη έχει την ελληνική σημαία. “Είναι το Νούμερο 2, το αυτοκίνητο των Δελαπόρτα και Μουστάκα οι οποίοι και μας έβαλαν στον χάρτη πάλι λόγω και της σπουδαίας περυσινής νίκης τους” εξήγησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης, αναφερόμενος στην 2η θέση του #RallyeMonteCarloHistorique, που πέτυχε το ελληνικό πλήρωμα τον Φεβρουάριο του 2018.

Σωτήρης Κυριακίδης ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:pexels