Ίδια ελαστικά από την Pirelli για την νέα σεζόν της Formula 1

Έχοντας αναλύσει όλα τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι, διενεργήθηκε γκάλοπ για τα ελαστικά του 2020 σύμφωνα με το άρθρο 12.6.1 των τεχνικών κανονισμών, με τις ομάδες να συμφωνούν πως θα διατηρήσουν τα ίδια ελαστικά της Pirelli, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν το 2019.

Για να παρθεί αυτή η απόφαση, οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή η Pirelli, η FIA και οι ομάδες έλαβαν υπόψη διάφορους παράγοντες:

Όταν ένα σαρωτικό 5-0 γίνεται «βαράτε στο ψαχνό» και η σοκαριστική εικόνα του Αβραάμ (Pic)

-Οι ομάδες δεν χρειάζεται να αλλάξουν τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων του 2020, κάτι το οποίο θα ήταν αναγκαίο λόγω του διαφορετικού προφίλ των ελαστικών.

-Αυτό θα επιτρέψει στις ομάδες να συνεχίσουν την εξέλιξη των μονοθεσίων.

-Η χρήση των ελαστικών του 2019, εξασφαλίζει στις ομάδες σταθερότητα, έχοντας το πλεονέκτημα πως χρησιμοποιούν ένα γνωστό προϊόν κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς υπό τους υπάρχοντες κανονισμούς.

Οι νέες λύσεις για την κατασκευή των ελαστικών του 2020 που δοκιμάστηκαν στο Άμπου Ντάμπι και τα οποία η Pirelli θα εξελίξει για τη νέα εποχή των τροχών των 21 ιντσών το 2021, επιτρέπει χαμηλότερες πιέσεις από τις υπάρχουσες. Αυτές οι νέες λύσεις έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα και η εξέλιξή τους θα συνεχιστεί το 2020, ξεκινώντας τον Φεβρουάριο με τη Ferrari στη Χερέθ της Ισπανίας.

Πηγή: to10.gr, Pirelli, ΦΩΤΟ pexels