Πρόστιμο 400 ευρώ αν κάνεις χρήση αυτής της πινακίδας- Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Υπάρχει τρόπος να «κρατήσετε» μια θέση για εσάς βάζοντας σήμα «No Parking», χωρίς να τιμωρηθείτε με πρόστιμο;

Μερικοί οδηγοί, απελπισμένοι από το γεγονός ότι δεν έχουν που να αφήσουν το αυτοκίνητό τους το βράδυ, καταλήγουν να “δεσμεύουν” θέση στάθμευσης χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και μη γνωρίζοντας ότι μπορεί να καταλήξουν να έχουν προβλήματα με το νόμο.

Και το κάνουν, είτε τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα ή ακόμα και τοποθετώντας πινακίδες «No Parking» που βρίσκουν στην αγορά.

Στόχος των συγκεκριμένων οδηγών είναι να μην επιτρέψουν σε άλλον να παρκάρει το αυτοκίνητό του εκεί, αλλά δε λαμβάνουν υπόψη τους, ότι αυτή η τακτική τιμωρείται από το νόμο.


Σύμφωνα με τον ΚΟΚ: “η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς”.


Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος μπροστά από την ιδιοκτησία μας είναι δημόσιος, και όποιος δεν συμμορφώνεται με την παραπάνω διάταξη τιμωρείται σύμφωνα με τον K.Ο.Κ. με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που έχει βάλει παράνομα πινακίδα «No Parking» χωρίς να τη δικαιούται ή να έχει πάρει άδεια από τον Δήμο και την Τροχαία.

Για να παρθεί μια τέτοια άδεια, θα χρειαστεί να κατατεθεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο της οικοδομής, να επιβεβαιωθεί η νομιμότητα του αιτήματος, να πάρει αριθμό αδείας και τέλος, να εγκριθεί από την τροχαία.

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι παράνομη η τοποθέτησή της.

(με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί