Νέος ΚΟΚ: Τι αναμένεται να αλλάξει με τις πινακίδες κυκλοφορίες

Με βάση τον νέο ΚΟΚ αναμένεται να σταματήσει η αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Η παρουσίαση του νέου ΚΟΚ εκτιμάται ότι θα γίνει το φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα αφαιρούνταν οι πινακίδες κυκλοφορίας για κάποιες παραβάσεις. Το τωρινό πλαίσιο της ποινής για τον οδηγό που έχει υποπέσει σε τέτοιου είδους παράβαση φαίνεται πως θα αλλάξει και πως θα αυστηροποιηθεί. Σημειώνεται δε πως ο βασικός στόχος της κυβέρνησης με τον νέο ΚΟΚ είναι να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα αλλά και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η είσπραξη των προστίμων.

Τι άλλο θα αναφέρει ο νέος ΚΟΚ
Ο νέος ΚΟΚ θα εισάγει μία πολιτική ποινών για τις οδικές παραβάσεις των οποίων η αξιολόγηση θα γίνεται με βάση την σοβαρότητα και την επικινδυνότητά τους και δε θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα.

Οι ποινές θα είναι πιο αυστηρές για όσους υποπίπτουν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, που συνδέονται με σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως η παράβαση του ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η αντικανονική προσπέραση. Θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης παραβάσεων το οποίο θα απαρτίζεται από μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα ελέγχει και θα βεβαιώνει την είσπραξη των προστίμων.

(με πληροφορίες από enikonomia. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί