Νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία με τα «ψηφιακά κλειδιά»

Πολλοί κατασκευαστές ενώνουν τις δυνάμεις τους με εταιρίες τεχνολογίας προκειμένου να φέρουν πιο κοντά στην μαζική χρήση τα ψηφιακά κλειδιά στο αυτοκίνητο.

 

Σκεφθείτε την στιγμή που δεν θα χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας κλειδιά καθώς το αυτοκίνητο θα μπορεί να ανοίγει και να ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το κινητό σας. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη γίνει καθώς σε πρόσφατο συνέδριο αυτοκινητικής συνδεσιμότητας παρουσιάστηκε μια πρώτη έκδοση ενός ψηφιακού κλειδιού.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρίες τεχνολογίας που κατασκευάζουν έξυπνες συσκευές έχουν εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προοπτική εξέλιξης των ψηφιακών κλειδιών. Έτσι μεγάλες εταιρίες όπως η Apple, η LG, ή Samsung, η Panasonic κ.α. συνεργάζονται σε αυτόν τον τομέα με κατασκευαστές όπως οι Audi, BMW, GM, Hyundai και Volkswagen.

Οι προβλέψεις θέλουν την επόμενη, πιο εξελιγμένη έκδοση του λογισμικού του Digital Key να είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο και είναι δεδομένο πως η ευρεία χρήση του δεν είναι και πολύ μακριά.

(newsauto)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu