• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το BMW Startup Garage διασφαλίζει πρώιμη πρόσβαση σε πρωτοποριακές καινοτομίες

Το BMW Startup Garage διασφαλίζει πρώιμη πρόσβαση σε πρωτοποριακές καινοτομίες

Καινοτόμες ιδέες πάνω στο χώρο του επιχειρείν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ψάχνει το BMW Startup Garage. Μέχρι τώρα, πάνω από 50 ανερχόμενες εταιρίες τεχνολογίας έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμά τους.

«Οι startups μας βοηθούν να αντιληφθούμε καλύτερα τη μορφή της προσωπικής, συνδεδεμένης και βιώσιμης μετακίνησης σε ένα μελλοντικό κόσμο, να επινοήσουμε τις απαραίτητες λύσεις και να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι καινοτομίας και τεχνολογίας, προχωρώντας στο μέλλον», δηλώνει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του BMW Startup Garage, Bernhard Schambeck.

Κάθε χρόνο το BMW Startup Garage έρχεται σε επαφή με περισσότερες από 1.500 startups από όλο τον κόσμο. Η σχέση είναι αμφίδρομη, καθώς και οι startups μέσα από αυτή την επαφή αποκτούν πολύτιμες πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στο χώρο της αυτοκίνησης, μπορούν να χτίζουν ένα δίκτυο επαφών εντός της εταιρίας και να αποκομίζουν πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτίωση του επιχειρησιακού τους σχεδίου, προκειμένου να αποκτήσουν βήμα στην τεράστια βιομηχανία αυτοκινήτου.

Το δίκτυο αναζήτησης τεχνολογιών του γερμανικού γκρουπ έχει παγκόσμια εμβέλεια. Διοικεί μικρές, ευέλικτες ομάδες εγκατεστημένες σε διεθνή κέντρα τεχνολογίας, ενώ έχει εκπροσώπους που εργάζονται στα γραφεία τεχνολογίας στη Σίλικον Βάλεϊ, στη Σαγκάη, στη Σεούλ και στο Τόκιο. Σε αυτά θα προστεθεί ένα ακόμα στο Τελ Αβίβ το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πιλοτικό περσινό πρόγραμμα του γερμανικού ομίλου, η Lunewave ξεχώρισε με την επαναστατική της νέα τεχνολογία αισθητήρων. Μηχανικοί στο κέντρο αυτόνομης οδήγησης συνεργάζονται τώρα με την Lunewave πάνω σε ένα project προ-ανάπτυξης για περαιτέρω βελτίωση της πρωτοποριακής φιλοσοφίας αισθητήρων.

ΦΩΤΟ: pexels