• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τεράστιο σκάνδαλο στην Porsche! Έφτιαχνε αμάξια που… εξαπατούσαν τα τεστ μέτρησης ρύπων!

Τεράστιο σκάνδαλο στην Porsche! Έφτιαχνε αμάξια που… εξαπατούσαν τα τεστ μέτρησης ρύπων!

Την ανάκληση δύο μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche διέταξαν οι γερμανικές αρχές. Κι αυτό γιατί είναι εξοπλισμένα με «μη εγκεκριμένα» λογισμικά που έχουν στόχο να αποκρύπτουν τα πραγματικά επίπεδα των ρυπογόνων εκπομπών.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αυτοκινήτου KBA «πραγματοποιείται ανάκληση» των μοντέλων Cayenne και Macan της Porsche, που αφορά στη Γερμανία περίπου 19.000 οχήματα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η ανάκληση αφορά σ’ όλον τον κόσμο 53.000 Macan και 6.800 Cayenne. Τον Ιούλιο 2017, το Βερολίνο είχε ήδη διατάξει την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne με κινητήρες 3L TDI, ενώ αυτή τη φορά το μέτρο αφορά τα Cayenne με κινητήρες 4,2L V8, σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Μη εγκεκριμένα λογισμικά», ικανά να εξαπατούν τους ελέγχους των ρυπογόνων εκπομπών, «εντοπίσθηκαν» σ’ αυτά τα οχήματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της KBA.

Η Volkswagen, μητρική εταιρεία της Porsche, παραδέχθηκε το φθινόπωρο του 2015 πως εξόπλισε 11 εκατομμύρια οχήματα ντίζελ, που κατασκεύασε, με ένα λογισμικό ικανό να εξαπατά τα τεστ για τους ρύπους και να κρύβει εκπομπές που μερικές φορές υπερέβαιναν μέχρι και 40 φορές τα επιτρεπτά όρια.