Παρουσίαση της νέας BMW X6

Η νέα BMW X6 συνδυάζει την ευελιξία και προσαρμοστικότητα ενός SAV με τη γοητεία ενός coupe.

Η 3η γενιά X6 υιοθετεί μία καθαρή, αποκλειστική σχεδιαστική φιλοσοφία που αναδεικνύει την επιβλητική και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία της. Όπως η προκάτοχός της, έτσι και η νέα BMW X6 θα παράγεται στις ΗΠΑ, ενώ το λανσάρισμα στην αγορά θα γίνει το Νοέμβριο του 2019.

Οι διαστάσεις του μοντέλου έχουν αυξηθεί κατά 26 mm σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο (στα 4.935 mm) και κατά 15 mm σε πλάτος (στα 2.004 mm). Τώρα είναι κατά 6 mm χαμηλότερη (στα 1.696 mm) και συνδυάζει έντονες, δυναμικές αναλογίες με γραμμωμένο αμάξωμα. Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 42 mm στα 2.975 mm. Η μεγάλη μάσκα είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη φυσιογνωμία της, με τα εξωτερικά άκρα της να εφάπτονται τους προβολείς. Η νέα BMW X6 διατίθεται για πρώτη φορά προαιρετικά με φωτιζόμενη μάσκα που αναδεικνύει το συνολικό στιλ με μία νότα αποκλειστικότητας. Ο φωτισμός ενεργοποιείται με το άνοιγμα ή το κλείσιμο του αυτοκινήτου, αλλά ο οδηγός μπορεί να τον διαχειριστεί και ανεξάρτητα.

Το εσωτερικό της νέας BMW X6 δημιουργήθηκε με γνώμονα μία αποκλειστική και δυναμική οδηγική εμπειρία. Καθαρές δομές χαρίζουν στην καμπίνα μία σύγχρονη και σπορ εμφάνιση. Η σχεδίαση του εσωτερικού, μαζί με τη νέα διάταξη και σχεδίαση των στοιχείων ελέγχου, ενσαρκώνει μία προηγμένη, αναθεωρημένη εκδοχή της γνωστής οδηγοκεντρικής προσέγγισης BMW. Η νέα BMW X6 διατίθεται στάνταρ με δερμάτινη επένδυση Vernasca.

Το εσωτερικό προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, χάρη στις διαιρούμενες (40:20:40) πλάτες των πίσω καθισμάτων που μπορούν να αναδιπλώνονται για αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών από 580 στα 1.530 λίτρα. Στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν τα πολυλειτουργικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό και το συνοδηγό, το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, οι θερμοηλεκτρικές ποτηροθήκες, η χρήση κρυστάλλινων στοιχείων σε ορισμένα χειριστήρια, η πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή Sky Lounge, το πακέτο Ambient Air για αρωματισμό εσωτερικού και το Ηχοσύστημα Bowers and Wilkins Diamond 3D Surround.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες και δύο εκδόσεις diesel τελευταίας γενιάς. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται μία BMW M με νέο βενζινοκινητήρα V8 που αποδίδει 530 ίππους. Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW X6 πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών ρύπων EU6d-TEMP. Όλα τα νέα μοντέλα BMW X6 διατίθενται στάνταρ με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ το ευφυές σύστημα τετρακίνησης μεγιστοποιεί την πρόσφυση, την ευελιξία και την κατευθυντική ευστάθεια. Η τελευταία γενιά του συστήματος BMW xDrive κατανέμει και πάλι τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών μεταβαλλόμενα, και ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, με τη διαφορά ότι τώρα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια.

Η εμπρός ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια και η πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων που χαρίζουν δυναμική συμπεριφορά και οδηγική άνεση στο δρόμο. Διατίθεται επίσης με αερανάρτηση δύο αξόνων με αυτόματο σύστημα ρύθμισης ύψους. Το ύψος του αυτοκινήτου μπορεί να μεταβάλλεται πιέζοντας ένα διακόπτη στο cockpit μέχρι 80 mm το μέγιστο.

Από την άλλη μία εκτεταμένη σειρά στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων υποστήριξης οδηγού καθιστούν το μοντέλο ένα άκρως πρωτοποριακό Sports Activity Coupe. Αναβαθμισμένα με την προσθήκη χιλιάδων νέων λειτουργιών, τα συστήματα κάνουν τη διαφορά στην άνεση και την ασφάλεια. Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα BMW X6 περιλαμβάνει Cruise Control με λειτουργία πέδησης και προειδοποίηση σύγκρουσης και πεζού (Collision & Pedestrian Warning) με City Braking, που προειδοποιεί τον οδηγό και σε περίπτωση ανίχνευσης δικυκλιστή. Το σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop and Go διατίθεται προαιρετικά. Επίσης, υπάρχει ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών βελτίωσης ασφάλειας και άνεσης που περιλαμβάνει τα συστήματα υποβοήθησης διεύθυνσης και ελέγχου λωρίδας κυκλοφορίας και Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρικές συγκρούσεις. Το Evasion Assistant είναι ένα ακόμα στοιχείο του Driving Assistant Professional, όπως και η προειδοποίηση πίσω σύγκρουσης, η προειδοποίηση προτεραιότητας στο δρόμο και τα συστήματα προειδοποίησης λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο, διασταυρούμενης κυκλοφορίας, αλλαγής λωρίδας (Lane Change Warning) και υποβοήθησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Emergency Stop Assistant). Το καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης οπισθοπορείας, που υποστηρίζει τον οδηγό όταν εξέρχεται από χώρους στάθμευσης και ελίσσεται σε στενούς χώρους, αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βήμα στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.