Κινέζικο, το 1ο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στον κόσμο.

Το κινέζικο ηλεκτρικό BAIC EC

είναι πλέον και επίσημα το πιο μοσχοπουλημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παγκοσμίως για τους πρώτους δύο μήνες του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικάνικη εταιρία ανάλυσης Jato Dynamics.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών σε ολόκληρο τον κόσμο αυξάνονται με σταθερά υψηλό ρυθμό τους τελευταίους μήνες. Ένα αυτοκίνητο όμως κατάφερε να κάνει ένα τεράστιο άλμα μέσα στο 2018 και να πάρει τα σκήπτρα στην μάχη των αγορών. Το EC της BAIC σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις του που άγγιζε το άκρως εντυπωσιακό 329% (!) και αυτό το έφερε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του κοινού για τους δύο πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Jato Dynamics. Οι πωλήσεις του ανήλθαν στις 15.132 μονάδες

Δεύτερο στον σχετικό πίνακα, με 10.881 μονάδες και αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 34% το Nissan Leaf που κρατούσε μέχρι πρότινος τα ηνία στην παγκόσμια αγορά. Το JAC IEV 5, που αποτελεί νέο μοντέλο, κατέλαβε την τρίτη θέση με 6.118 μονάδες, ενώ το Renault Zoe βρέθηκε στην 4η θέση με 4.401 πωλήσεις και μείωση της τάξης του 19%.

Στην 5η θέση το Tesla Model S, με σημαντική πτώση στις πωλήσεις του που άγγιζε το -40%. Αξίζει να σημειωθεί και η εκρηκτική άνοδος στις πωλήσεις του ηλεκτρικού VW Golf, που έφτασαν στις 4.091 (7η θέση) με το ποσοστό να ανέρχεται στο 243%.

Από Newsauto

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu