Ηλεκτρικό αντίπαλο του Jeep Wrangler ετοιμάζει η Volkswagen

Εάν κάτι δεν λείπει από την γκάμα της Volkswagen, αυτό είναι η ποικιλία μοντέλων.

 

Και υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες, άρα και στα SUV/crossover που έχουν κατακτήσει την αγορά. Αυτό που δεν υπάρχει ωστόσο, είναι ένα μοντέλο εξίσου ικανό με το Touareg μακριά από την άσφαλτο, αλλά με αισθητά πιο κόμπακτ διαστάσεις.

Αυτό ακριβώς ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Auto Bild, θα ονομάζεται T-Rug και θα το δούμε το 2022 περίπου.

Θα στοχεύει σε μοντέλα με lifestyle χαρακτήρα που είναι όμως «θηρία» εκτός δρόμου, όπως το Jeep Wrangler και -σύμφωνα με τις δηλώσεις της Land Rover- το επερχόμενο Land Rover Defender.

Όπως και τα δύο αυτά μοντέλα, έτσι και το νέο Volkswagen αναμένεται να έχει δύο εκδόσεις αμαξώματος με διαφορετικό μήκος, η μια στα 4,5 m και η άλλη κοντά στα 4,9.

Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα του T-Rug πάντως φαίνεται να είναι η ηλεκτρική κίνηση. Οπότε αντί για ανεξάρτητο ή έστω ημιανεξάρτητο βοηθητικό πλαίσιο, το εν λόγω μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB, οπότε θα έχει ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς και θα εκμεταλλεύεται τον τέλειο έλεγχο της ροπής των ηλεκτροκινητήρων για να μεγιστοποιεί την πρόσφυσή του στα δύσκολα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του θα είναι το εσωτερικό, που αναμένεται να έχει μια εντελώς νέα έκφραση της εταιρείας, με ένα 3D ψηφιακό σκηνικό στο ταμπλό το οποίο θα ελαχιστοποιεί τα κλασικά κουμπιά και τους διακόπτες.

(Drive)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...