Η Renault επενδύει στην νέα εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Renault θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ (σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία, αλλά και να προσθέσει επίσης στη γκάμα της και άλλα νέα μοντέλα παρόμοιας τεχνολογίας. 

Η γραμμή παραγωγής του Zoe στη Flins, δυτικά του Παρισιού, θα διπλασιάσει τη μέγιστη απόδοση της μάλιστα το μοντέλο θα υιοθετήσει την επόμενη αναβάθμιση μιας νέας compact μπαταρίας, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Εκτός από το Zoe, το εργοστάσιο κατασκευάζει επίσης τόσο Renault Clio όσο και Nissan Micra.

Το εργοστάσιο Douai της Renault στη Βόρεια Γαλλία θα παράσχει τα μέσα για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια νέα πλατφόρμα για EV οχήματα που μοιράζεται με την ιαπωνική θυγατρική Nissan.

Σύντομα θα δημιουργηθεί και ένας δεύτερος χώρος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, μετά το Flins. Το εργοστάσιο θα κατασκευάζει επίσης τα μοντέλα Renault Espace, Scenic / Grand Scenic και Talisman.

 

“Η επιτάχυνση των επενδύσεών μας στη Γαλλία για τα ηλεκτρικά οχήματα θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα των γαλλικών βιομηχανικών μας χώρων“, δήλωσε ο CEO της Renault, Carlos Ghosn. Το εργοστάσιο Cleon θα τριπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του σε ηλεκτροκινητήρες, ενώ η Maubeuge στην ανατολική Γαλλία εφοδιάζεται με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την κατασκευή του επόμενου Kangoo van, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής του έκδοσης, ανέφερε η Renault.

(newsauto)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu