• Αρχική
  • Άρθρα
  • AUTO
  • Η Opel πριν από 30 χρόνια ήταν αυτή που προσέφερε τον τριοδικό καταλύτη στον στάνταρ εξοπλισμό των μοντέλων της

Η Opel πριν από 30 χρόνια ήταν αυτή που προσέφερε τον τριοδικό καταλύτη στον στάνταρ εξοπλισμό των μοντέλων της

Πριν από τριάντα χρόνια, στις 21 Απριλίου, 1989, η Opel ανακοίνωσε ότι θα γινόταν ο πρώτος γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα προσέφερε τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των επιβατικών μοντέλων της. Δηλαδή από το Corsa και το Kadett, μέχρι το Vectra, το Omega και το Senator.

Σήμερα πολλές δεκαετίες μετά, η Opel συνεχίζει να παίρνει σοβαρά την ευθύνη της για το περιβάλλον. Όλα τα τρέχοντα επιβατικά μοντέλα Opel ήδη πληρούν τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Και λίγο πριν συντελεστεί η επανάσταση της ηλεκτροκίνησης, ο κατασκευαστής κάνει τώρα τα δύο επόμενα μεγάλα βήματα στο δρόμο για τη βιώσιμη κινητικότητα. Το Grandland X ως plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα και η ηλεκτροκίνητη έκδοση της επόμενης γενιάς Corsa είναι δύο μοντέλα που θα δώσουν άλλον αέρα στην γερμανική εταιρεία. Η παραγγελιοληψία και για τα δύο αυτοκίνητα της Opel θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Το σίγουρο όμως είναι ότι όλα τα μοντέλα της Opel θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση έως το 2024.

Κάνοντας μια αναδρομή τον Μάρτιο 1988, η Opel με 20.451 μονάδες είχε τις περισσότερες ταξινομήσεις καινούριων οχημάτων με τριοδικό καταλύτη στη Γερμανία. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι ταξινομήσεις έφτασαν τις 208.000. Ο αριθμός αυτοκινήτων Opel εφοδιασμένων με καταλυτικό μετατροπέα αυξήθηκε πάλι στις αρχές του 1989 μετά το λανσάρισμα του Vectra.

Η κοινότητα μηχανολογίας αυτοκινήτου εκείνη την εποχή πείστηκε ότι ο τριοδικός καταλύτης ήταν η καλύτερη λύση προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι εκπομπές ρύπων. Ενώ ο τριοδικός καταλύτης αφαιρούσε περίπου το 90% των ρύπων, η αντίστοιχη δυνατότητα του συμβατικού, διοδικού καταλύτη περιοριζόταν στο 50% περίπου και του κινητήρα φτωχού μείγματος στο 60%. Ο τριοδικός καταλύτης είχε ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο οξείδια του αζώτου, επιτυγχάνοντας μείωση 90%.

Το μικρότερο αυτοκίνητο της Opel με τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα το 1989 ήταν το Corsa, εφοδιασμένο στάνταρ με κινητήρα ψεκασμού1.3L. 44kW (60hp). Μετά ήρθε η σειρά του συμπαγούς 1.3L Kadett, ενώ το μεσαίο Vectra ήταν διαθέσιμο με το βασικό κινητήρα 1.6L 55kW (75hp), και έναν δίλιτρο 85kW (115hp).

Στην ανώτερη μεσαία κατηγορία, το Omega εφοδιαζόταν στάνταρ με τον κινητήρα 2.0L 85kW (115hp). Το κορυφαίο μοντέλο με τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα ήταν το Senator. Η ναυαρχίδα της Opel προσφερόταν με δύο εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες τριών λίτρων που απέδιδαν 115kW (156hp) και 130kW (177hp) αντίστοιχα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ότι η ενσωμάτωση του τριοδικού καταλύτη στον στάνταρ εξοπλισμό όλης της γκάμας ήταν η προσπάθεια και η συνέχεια της περιβαλλοντικής στρατηγικής που ξεκίνησε η Opel πέντε χρόνια πριν τον Μάρτιο του 1988.

ΦΩΤΟ: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...