Η αντεπίθεση της GM στους πετρελαιοκινητήρες

Αντίθετα με την ροή της ιστορίας, όπου ξεσπούν διάφορα σκάνδαλα σχετικά με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων της Volkswagen και Audi, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της δεύτερης, Rupert Stadler, η General Motors ανακοίνωσε μία νέα γκάμα diesel, οι οποίοι θα τοποθετηθούν αρχικά σε μοντέλα της Chevrolet.

 

Τα πράγματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δείχνουν διαφορετικά από ότι στην Ευρώπη. Ναι μεν η Volkswagen και η Mercedes αποφάσισαν το πάγωμα των diesel μοντέλων τους στην αμερικάνικη αγορά, η General Motors αναμένεται να λανσάρει στις αρχές του 2019, τα Chevrolet Silverado και GMC Sierra με έναν εξακύλινδρο turbodiesel κινητήρα 3,0 λίτρων.

Τα παραπάνω μοντέλα θα ενωθούν στη λίστα και άλλων αντίστοιχης φιλοσοφίας εκδόσεων, όπως τα Chevrolet Cruze και Equinox, τα οποία θα εφοδιάζονται με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων, που προέρχεται από το Group PSA.

Σύμφωνα με το Auto News Europe, η GM θα διατηρήσει το κέντρο εξέλιξης των κινητήρων στο Τορίνο, με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για μελλοντική χρήση. Η ανακοίνωση της εταιρείας τονίζει μεταξύ άλλων ότι η αρχιτεκτονική του νέου τρίλιτρου κινητήρα θα βασίζεται στην αντίστοιχη φιλοσοφία των βενζινοκινητήρων με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων Cylinder Set Strategy (CCS).

Επίσης, ο υπεύθυνος του τμήματος, Pierpaolo Antonioli, επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στη γκάμα των νέων κινητήρων θα υπάρχουν νέα τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα, τα οποία μπορεί να δώσουν την ανάλογη αύξηση πωλήσεων στην αμερικανική αγορά.

(newsauto)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...