Έτσι αποκτά τις λιμουζίνες ο Kim Jong Un

Λύθηκε το μυστήριο για το πώς ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, παίρνει τις λιμουζίνες της Mercedes-Benz και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, παρά τις κυρώσεις και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει στη χώρα του τα Ηνωμένα Έθνη.

Μια έρευνα των New York Times και του Κέντρου Προηγμένων Μελετών Άμυνας περιγράφει λεπτομερώς το ταξίδι 4 μηνών, με στάσεις σε τουλάχιστον πέντε χώρες, που πραγματοποιήθηκε έως ότου οι δύο θωρακισμένες Maybach S600 sedans αξίας 500.000 δολαρίων φτάσουν στη Βόρεια Κορέα.

Το… οδοιπορικό περιελάμβανε οδικές μετακινήσεις, αλλά και μεταφορά μέσω θαλάσσης και αέρος, από ένα ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιος είναι αυτός που αρχικά εμφανίστηκε να αγοράζει τα αυτοκίνητα. Το βέβαιο είναι ότι αυτά έφτασαν στο Ρότερνταμ με νταλίκα μέσα σε σφραγισμένα κοντέινερ.

Στη συνέχεια ταξίδεψαν με τέσσερα διαφορετικά πλοία, σταματώντας σε λιμάνια της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, και τελικά μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο του 2018, με τα ίδια μεταγωγικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για να τα μεταφέρουν στα ταξίδια του Kim Jong Un στο εξωτερικό.

Πολύ αργότερα από την αποκάλυψη της δαιδαλώδους διαδρομής, οι αρχές της Νότιας Κορέας κατέλαβαν το πλοίο που τα μετέφερε από το λιμάνι της στη Ρωσία, με την κατηγορία ότι παραβίασε διεθνείς κυρώσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει στην κατοχή του 800 αυτοκίνητα, και δεν διστάζει να τα δείχνει, όπως στην επίσημη συνάντησή του με τους Τραμπ και Πούτιν.

Από Newsauto, ΦΩΤΟ pexels