Έρχεται η BMW Z4

Η συνεργασία BMW–Toyota αναμένεται σύντομα να μας δώσει τον πρώτο καρπό της, την BMW Z4 για την οποία οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αφήνουν υποσχέσεις για ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

 

Πρόκειται για την τρίτη γενιά της Z4 η οποία θα συνεχίσει στο δρόμο του κλασικού roadster που μάλιστα γυρνά στην εκδοχή της μαλακής ανοιγόμενης οροφής. Η επίσημη πρεμιέρα αναμένεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβρη.

 

Στο χώρο του κινητήρα θα φιλοξενούνται τα γνωστά τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα σύνολα της BMW. Βασική επιλογή θα είναι ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ 197 ίππων για την έκδοση s20i ο οποίος θα συνοδεύεται από 6αρι χειροκίνητο ή 8αρι αυτόματο κιβώτιο. Μια πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα θα βρίσκεται στην s30i ενώ κορυφαία επιλογή αναμένεται να είναι αυτή του τρίλιτρου εξακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα με 335 ίππους για την s40i.

Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται από την Magna Steyr στην Αυστρία και αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Φυσικά η συνεργασία BMW-Toyota θα φέρει και την δίδυμη της Z4, Toyota Supra ενώ στο μέλλον θεωρείται πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα.

(newsauto)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu