Αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος έκλεισε με αύξηση, έστω και μικρή σε ποσοστό, στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας, διατηρώντας το θετικό κλίμα που επικρατεί από τις αρχές του έτους.

 

Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τον προηγούμενο μήνα ταξινομήθηκαν στην Ελληνική αγορά 6.941 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα, ένα νούμερο αυξημένο κατά 5,5% σε σχέση με τα 6.578 αυτοκίνητα του αντίστοιχου μήνα του 2017.

Στο 11μηνο, μετά και την επίδοση του Νοεμβρίου η αγορά βρίσκεται πλέον στα 98.142 αυτοκίνητα, σημειώνοντας έτσι αύξηση κατά 18,7% σε σχέση με τα 82.687 αυτοκίνητα του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις ιδιωτών-εταιρικών αυτοκινήτων, τον Νοέμβριο οι ταξινομήσεις των πελατών λιανικής έφτασαν τις 4.097, όντας αυξημένες κατά 16,0% συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2017. Οι εταιρικές πωλήσεις από την άλλη ήταν 2.844 αυτοκίνητα, εμφανίζοντας πτώση 6,6% σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος και στις πωλήσεις των εταιρειών, η Toyota και τον Νοέμβριο ήταν η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα της χώρας μας, έχοντας από τώρα «καπαρώσει» τον τίτλο για την χρονιά. Στη δεύτερη θέση του μήνα βρέθηκε η Peugeot και τρίτη η VW, με την πρώτη δεκάδα των πωλήσεων του περασμένου μήνα να είναι:

Toyota
Peugeot
VW
Opel
Citroen
Suzuki
Mercedes
Ford
Nissan
Fiat

(Newsauto)