• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτοκίνητο: Η Lexus LS 500 Inspiration Series αναβαθμίζει την αισθητική του πολυτελούς μοντέλου

Αυτοκίνητο: Η Lexus LS 500 Inspiration Series αναβαθμίζει την αισθητική του πολυτελούς μοντέλου

Η επιλογή των χρωμάτων του αμαξώματος, των υλικών και των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται για τον εσωτερικό χώρο και πολλές άλλες λεπτομέρειες, εξετάζονται προσεκτικά από ειδικευμένα τμήματα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι έρευνες που γίνονται σε στοχευμένες ομάδες καταναλωτών καθώς και οι μελέτες αξιολογούνται από το επιτελείο που έχει καθορίσει κάθε μάρκα, πριν δημιουργηθεί η γκάμα των επίλογων που έχει ο υποψήφιος αγοραστής ενός αυτοκινήτου.

Η Lexus, στη προσπάθεια της να ενισχύσει την θέση των μοντέλων της στην αγορά δημιούργησε την σειρά ειδικών προδιαγραφών Inspiration. Αυτή η σειρά, διακρίνεται για την ξεχωριστή παλέτα των χρωμάτων και των υλικών που χρησιμοποιούνται στα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας.

Η θυγατρική της Toyota, ανακοίνωσε ότι η νέα προσθήκη στη γκάμα της είναι η Lexus LS 500 Inspiration Series.

Το τέταρτο μοντέλο της σειράς Inspiration από τη Lexus, το LS 500 είναι το πρώτο σεντάν που δέχθηκε την ειδική επεξεργασία για να αποκτήσει ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Το νέο εξωτερικό χρώμα, Deep Garnet, είναι μια βαθιά, μεταλλική σκιά κόκκινου χρώματος που σκιάζει στον άμεσο ήλιο, αλλά έχει βαθύ, λαμπερό τόνο στη σκιά. Το νέο χρώμα συνδυάζεται από τις ζάντες των 20 ιντσών που είναι βαμμένες στην απόχρωση Black Vapor Chrome. Η νέα απόχρωση του αμαξώματος και των τροχών, τονίζουν τις αναλογίες του LS 500.

Για την επένδυση τμημάτων του εσωτερικού χώρου επιλέχθηκε ακριβό λευκό δέρμα. Χρησιμοποιήθηκε στα καθίσματα, στην κεντρική κονσόλα και στα πλαίσια των θυρών. Το δέρμα έχει μια ειδική διαδικασία βαφής που του δίνει ένα έντονο λευκό χρώμα, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μαύρο ταμπλό, το τιμόνι και τα δάπεδα.

Η Lexus LS 500 Inspiration Series, εξοπλίζεται με έναν κινητήρα V6 3.5, με δύο υπερσυμπιεστές που παρέχουν ισχύ 416 ίππων και ροπή στρέψης 442 χλγμ. Για το τυπικό τεστ 0-100χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 4.6΄΄. Το σύστημα τετρακίνησης AWD διαθέτει ένα κεντρικό διαφορικό TORSEN με κεντρικό άξονα για περαιτέρω ενίσχυση της σταθερότητας στις στροφές.

Η Lexus, αποφάσισε να κατασκευάσει αρχικά μόνο 300 αυτοκίνητα από αυτή την σειρά και να τα διαθέσει στην αγορά των ΗΠΑ. Το Lexus LS 500 Inspiration Edition 2020 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο του 2019.

Σπύρος Ρέκκας

(φώτο: Pexels)