• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλη εταιρία αναπτύσσει τεχνικές για την επιτάχυνση παραγωγής ανταλλακτικών από ανθρακονήματα

Μεγάλη εταιρία αναπτύσσει τεχνικές για την επιτάχυνση παραγωγής ανταλλακτικών από ανθρακονήματα

auto
Οι τεχνικές μπορούν να μειώσουν τον χρόνο παράδοσης για την ανάπτυξη τέτοιων εξαρτημάτων κατά το ήμισυ και τον χρόνο για χύτευση κατά περίπου 80%, σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους

Η Nissan, ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει τεχνικές που βοηθούν στην επιτάχυνση της παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από πλαστικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα (CFRP).

Οι τεχνικές μπορούν να μειώσουν τον χρόνο παράδοσης για την ανάπτυξη τέτοιων εξαρτημάτων κατά το ήμισυ και τον χρόνο για χύτευση κατά περίπου 80%, σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους, δήλωσε η δεύτερη σε μέγεθος ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι καινοτόμες μέθοδοι, περιλαμβάνουν την ακριβή προσομοίωση της συμπεριφοράς της ρητίνης που εγχέεται σε ανθρακονήματα κατά τη διαμόρφωση συστατικών CFRP, αναφέρει το Reuters. Το CFRP, ένα ελαφρύ αλλά ισχυρό υλικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα αυτοκίνητα ασφαλέστερα και αποδοτικότερα ως προς τα καύσιμα.

Σχετικά με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα μειώθηκαν κατά 2,4% τον Αύγουστο σε σχέση με την επίδοση που σημείωσε τον Αύγουστο του 2019. Ωστόσο, οι ανταγωνιστικές ιαπωνικες μάρκες Toyota και Honda, αύξησαν τον όγκο των πωλήσεών τους, τον όγδοο μήνα της φετινής χρονιάς, στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι είναι αποφασισμένη να αυξήσει τις πωλήσεις στην Κίνα καθώς αγωνίζεται να διορθώσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την επιθετική κίνηση επέκτασης του πρώην ηγέτη της Κάρλος Γκον. Η Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τις “πράσινες” πινακίδες κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα( EV). Οι έμποροι της ιαπωνικής μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ετοιμάζονται για την άφιξη ενός νέου τύπου πινακίδας κυκλοφορίας, αυτό το φθινόπωρο.

Οι πινακίδες θα προορίζονται ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα και έχουν ένα πράσινο χρώμα στην αριστερή πλευρά για να επισημάνουν το γεγονός ότι τα EV έχουν μηδενικές εκπομπές. Οι πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας θα διευκολύνουν στην αναγνώριση των οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, βοηθώντας τις τοπικές αρχές να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν νέες πολιτικές, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις μετακινήσεις τους. Για παράδειγμα, οι οδηγοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τοπικές πρωτοβουλίες, όπως φθηνότερο κόστος στάθμευσης και δωρεάν είσοδος σε ζώνες μηδενικών εκπομπών.

Η Nissan, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και της ανάπτυξης EV εδώ και πολλά χρόνια, λανσάροντας το μηδενικών εκπομπών Leaf πριν από μια δεκαετία και με το εκπληκτικό, αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover Ariya να είναι προ των πυλών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Leaf μπορεί να διανύσει έως 528 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση.

Η ακριβής ημερομηνία για την εισαγωγή των πράσινων πινακίδων κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι αυτές θα διατεθούν εντός του φθινοπώρου.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan Leaf, e-NV200 και e-Evalia που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση.

amna/ photo unsplash