Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεσαι όταν ο καιρός δείχνει ότι θα χιονίσει και πρέπει να βγεις έξω είναι ότι ίσως χρειαστεί να βάλεις αλυσίδες. Και μπορεί να μην είναι τελικά και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο αλλά μερικές φορές ένα λάθος βήμα, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.
Δες παρακάτω τέσσερις συμβουλές για να βάλεις εύκολα αλυσίδες στο αυτοκίνητο…
1. Μπορεί να έχεις ακούσει πολλά αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αλυσίδες τοποθετούνται κατά κανόνα στον άξονα που μεταδίδεται η ισχύς του αυτοκινήτου μας και όχι στον άξονα διεύθυνσης όπως λανθασμένα υποστηρίζουν ορισμένοι.
2. Από τη στιγμή που θα βάλουμε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο η ταχύτητα που θα κινούμαστε είναι σημαντικό να μην ξεπερνά τα 30 με 40 χλμ./ώρα.
3. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ή να αμελούμε να βγάζουμε τις αλυσίδες μόλις βρεθούμε σε καθαρό έδαφος ούτε για μερικά μέτρα. Οι τριβές θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα και στις αλυσίδες και στο αυτοκίνητο.
4. Τελευταίο αλλά πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν αποφασίζουμε να βάλουμε αλυσίδες την τελευταία στιγμή, όταν το αυτοκίνητο γλιστράει και δεν προχωράει άλλο. Έχουμε προνοήσει να το κάνουμε λίγο νωρίτερα.
(news.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι επαναλειτούργησε η Ρωσία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Ο Scott Ritter τοποθετήθηκε για την δολοφονία του Κερκ
- Έτσι σχολίασε ο Μητσοτάκης τη δολοφονία του δεξιού, Τσάρλι Κερκ
- Η Σλοβενία επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στον Σερβοβόσνιο ηγέτη Ντόντικ
- Hellenic Train: Τροποποιήσεις και αναστολές δρομολογίων από 15/09/2025 – Δείτε αναλυτικά
- Ο Τραμπ θα απονείμει μετά θάνατον το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στον Τσάρλι Κερκ, vid
- Διεθνιστές σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ αρνήθηκαν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τον Κερκ, video
- Λουκασένκο και Τραμπ έρχονται πιο κοντά: «Σπάνια πράξη προσωπικής φιλίας»
- FBI: Έχουμε εικόνα του νεαρής ηλικίας δολοφόνου του Κερκ – Ανακτήθηκε το όπλο του
- 11/9/2001: Η μέρα που άλλαξε για πάντα τον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ
Κύρια Θέματα

















