Το θλιβερό φαινόμενο της κλοπής αυτοκινήτων δεν αποτελεί ελληνικό προνόμιο, καθώς και άλλοι κάτοικοι της γηραιάς ηπείρου καλούνται να αντιμετωπίσουν την απειλή την απώλειας ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα η οποία διεξήχθη, η πιο επικίνδυνη χώρα για το αυτοκίνητό σας είναι η γειτονική Ιταλία, όπου κάθε χρόνο σημειώνονται 276 κλοπές οχημάτων ανά 100.000 κατοίκους.
Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας έρχεται η Τσεχία με 274 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στο τρίτο σκαλί του όχι και τόσο τιμητικού βάθρου συναντάμε τη Σουηδία με 266 κλοπές/100.000 κατοίκους.

Τη δική της πρωτιά απολαμβάνει και η Γαλλία, η οποία αν και είναι η τέταρτη πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στις κλοπές ανά κάτοικο, είναι εκείνη στην οποία σημειώνονται οι περισσότερες κλοπές οχημάτων ανά ημέρα, καθώς κάθε 3 λεπτά ένα αυτοκίνητο ή μία μοτοσικλέτα κάνουν… φτερά στη γαλλική επικράτεια.
Στο ερώτημα για το πού βρίσκεται η Ελλάδα υπάρχει απάντηση, καθώς η χώρα μας τοποθετείται στην πέμπτη θέση, πίσω από τη Γαλλία και μπροστά από την Ολλανδία, με 255 κλοπές/100.000 κατοίκους και 76 περιστατικά ανά ημέρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ορισμένες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου φαίνεται πως έχουν βρει τη λύση στο πρόβλημα των κλοπών, φιγουράροντας στη λίστα με τις πιο ασφαλείς. Ο τίτλος του πρωταθλητή σε αυτήν την κατηγορία ανήκει στη Δανία με μόλις 5 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνεται από τη Ρουμανία και την Κροατία.
(carandmotor – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









