• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κινούμενοι εγκληματίες! Βάζουν το Tesla αυτοκίνητο στον αυτόματο πιλότο, πίνουν και…ανεβάζουν βίντεο

Κινούμενοι εγκληματίες! Βάζουν το Tesla αυτοκίνητο στον αυτόματο πιλότο, πίνουν και…ανεβάζουν βίντεο

Ο μεθυσμένος οδηγός του Tesla, έφυγε από τη θέση του αφήνοντας τον αυτόματο πιλότο να οδηγήσει στον προορισμό, για να μπορεί ο ίδιος και η παρέα του να συνεχίσουν να πίνουν

Η κατάσταση με τα social media έχει ξεφύγει καθώς προβάλλονται εικόνες και σύντομα video από συμπεριφορές που είναι νομικά κολάσιμες και κοινωνικά καταδικαστέες.

Η καταφανώς επικίνδυνη συμπεριφορά αυτή, καταγράφτηκε ως ανδραγάθημα προφανώς από τους ίδιους του επιβαίνοντες στο Tesla και κοινοποιήθηκε μέσω του TikTok για να το δουν όλοι.

Φυσικά τα καταδικαστικά σχόλια είναι συσσωρευμένα κάτω από το video αλλά μάλλον αυτό δεν αρκεί, για να μην πούμε πως με στόχο αυτά, κάποιοι προσπαθούν να ανεβάσουν τη δημοφιλία τους στα social media- σαν αυτό να είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο…

Σύμφωνα με την πηγή από όπου «αλιεύσαμε» το θέμα (The Drive), η παρέα με τους μπυροτεχνουργούς, ήταν σε έναν αυτοκινητόδρομο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ με 104 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως φαίνεται και στο video, το κάθισμα του οδηγού ήταν φυσικά άδειο μια και την οδήγηση είχε αναλάβει το Autopilot, μια και ο οδηγός ήθελε να κάτσει με τους φίλους του στο πίσω κάθισμα και να συνεχίσουν την κατανάλωση μπύρας μετά μουσικής.

Η λειτουργία του Autopilot που έχει διαφημιστεί τόσο έντονα ακόμα και από τον ίδιο τον Elon Musk, έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει κάθε πτυχή της οδήγησης υποκαθιστώντας τον οδηγό σε πραγματικές συνθήκες αλλά η νομοθεσία ορίζει πως ο οδηγός πρέπει να είναι στη θέση του σε κάθε περίπτωση, για να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας αν κάτι δεν πάει καλά, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει κατ’ επανάληψη. Περιττό να πούμε πως αυτό το θέμα προβάλλεται ως «αντιπαράδειγμα» μια και η συμπεριφορά των εμπλεκομένων στο video είναι 100% καταδικαστέα και λάθος από κάθε άποψη.

(Από newsauto – φωτο:video screenshot)