Κινεζική εισβολή με αυτοκίνητα ετοιμάζεται στη ρημαγμένη Ευρώπη (BINTEO)

Η κινεζική εταιρεία BYD «χτυπά» την πόρτα της Ευρώπης, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, την κυκλοφορία του ηλεκτρικού μοντέλου Tang EV600. Μπορεί κάποιοι να μην το γνωρίζουν, αλλά η BYD Auto αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Κίνα και τον δεύτερο παγκοσμίως, πίσω από την Tesla. Η εταιρεία πριν από λίγες […]

Η κινεζική εταιρεία BYD «χτυπά» την πόρτα της Ευρώπης, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, την κυκλοφορία του ηλεκτρικού μοντέλου Tang EV600.

Μπορεί κάποιοι να μην το γνωρίζουν, αλλά η BYD Auto αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Κίνα και τον δεύτερο παγκοσμίως, πίσω από την Tesla.

Η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποίησε τα μελλοντικά της σχέδια, που ανάμεσα σε άλλα το πιο σημαντικό αφορά την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχής γενομένης από την Νορβηγία. Να αναφέρουμε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η παραπάνω επιλογή, καθώς στη χώρα των φιορδ ανθεί ιδιαίτερα η πώληση ηλεκτρικών και γενικότερα υβριδικών οχημάτων.

Το πρώτο μοντέλο της BYD που θα λανσαριστεί μέσα στο 2020 είναι το Tang EV600, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα, σε δύο εκδόσεις, είτε με ένα, είτε με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έκαστο με ισχύ 245 ίππων. Η μπαταρία έχει ενεργειακή απόδοση 82,8 kWh και βάση μετρήσεων NEDC μπορεί σε πλήρη φόρτιση να προσφέρει αυτονομία έως και 520 km. Εκτός του Tang EV600, στα ευρωπαϊκά σχέδια της BYD περιλαμβάνεται επίσης η κυκλοφορία ηλεκτρικών λεωφορείων και πούλμαν, ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV), καθώς και μεγαλύτερων φορτηγών μέχρι και 19 τόνων. Τέλος να αναφέρουμε ότι η BYD έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Toyota με σκοπό να αναλάβουν από κοινού την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

newsauto.gr / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί