Κάθε μάρκα αυτοκινήτου έχει τη δική της μικρή ιστορία

Δείτε πώς επέλεξε κάθε μάρκα αυτοκινήτου το λογότυπό της, με το οποίο είναι γνωστή στο κοινό.

BMW

Μύθος ότι  σήμα της BMW  αναπαριστά έναν έλικα αεροπλάνου αφού τα χρώματά της μπλε και άσπρο, τα πήρε από τη σημαία της Βαυαρίας
Από τη δεκαετία του 1920, όταν μία διαφημιστική εταιρεία χρησιμοποίησε το BMW Roundel ως περιστρεφόμενο έλικα ενός αεροπλάνου  ξεκίνησε αυτή η παρανόηση.

Mercedes-Benz

Ξηρά,  θάλασσα και αέρας οι τρεις έννοιες που συμβολίζει το αστέρι με τις τρεις κορυφές της Mercedes

Αλλά το αστέρι πρωτοεμφανίστηκε σε ένα προσωπικό σημείωμα το 1872 από τον ιδρυτή της εταιρείας, Gottlieb Daimler, προς τη σύζυγό του. Οι γιοι του το επέλεξαν να γίνει το λογότυπο της Mercedes-Benz από το 1910 και μετά.

Ferrari

Πρωτοεμφανίστηκε το «ανορθωμένο άλογο» στο πολεμικό αεροπλάνο που πέταξε με πιλότο τον Ιταλο Francesco Baracca, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1923, ο Enzo Ferrari (οδηγός αγωνιστικών) συνάντησε τους γονείς του Baracca σε έναν αγώνα αυτοκινήτων και για καλή τύχη και από σεβασμό προς  τον αδικοχαμένο γιο τους, πρότειναν στη Ferrari να χρησιμοποιήσει το «ανορθωμένο άλογο» ως λογότυπο για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ο Enzo πρόσθεσε ένα κίτρινο φόντο, καθώς και αυτό είναι το επίσημο χρώμα της γενέτειράς του στη Μόντενα στην Ιταλία. Τελευταία πινελιά είναι η αλλαγή στην ουρά του αλόγου για να δείχνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.

Chevrolet

ο Louis Chevrolet έχει προσωπικά ξεκαθαρίσει σε δήλωση του ότι το έμβλημα της εταιρείας του αποτελεί έμπνευση από την ταπετσαρία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του όταν Ο ίδιος ο Louis Chevrolet, έχει δηλώσει ότι το έμβλημα της εταιρείας του είναι εμπνευσμένο από την ταπετσαρία στο δωμάτιο του  όταν επισκέφθηκε το Παρίσι το 1908

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu