• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Volkswagen προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες δωρεάν φόρτιση στο νέο SUV ID.4

Η Volkswagen προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες δωρεάν φόρτιση στο νέο SUV ID.4

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιστρατεύουν όλα τα διαθέσιμα προγράμματα τους για να ενισχύσουν τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι υποψήφιοι αγοραστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τρεις σημαντικούς τομείς που κρίνουν την τελική τους απόφαση.

Ο πρώτος τομέας είναι η αυτονομία δηλαδή η ικανότητα του αυτοκινήτου να διανύσει μια απόσταση με μια πλήρη φόρτιση, ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με πλήρες φορτίο. Ο δεύτερος καθοριστικός τομέας είναι τα διαθέσιμα δημόσια σημεία φόρτισης των αυτοκινήτων και ο χρόνος που απαιτείται για να γεμίσουν με ρεύμα οι μπαταρίες. Ο τρίτος τομέας που επηρεάζει την απόφαση του υποψήφιου αγοραστή είναι η ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για να μειώσουν τους αρνητικούς παράγοντες των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Η Volkswagen, για να τονώσει το εμπορικό ενδιαφέρον για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV ID.4, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιβράβευσης των οδηγών που θα επενδύσουν στο νέο μοντέλο υψηλής τεχνολογίας. Οι ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού ID.4, στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν την δυνατότητα για τρία χρόνια να το φορτίζουν χωρίς κανένα όριο, με μηδενικό κόστος.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι πελάτες, που μισθώνουν ή αγοράζουν το ηλεκτρικό SUV, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας Electrify America στις Η.Π.Α., το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 470 σταθμούς φόρτισης και πάνω από 2.000 γρήγορους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το φιλόδοξο σχέδιο της μάρκας Volkswagen, είναι να κατασκευάζει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2025.

Ο ευρύτερος όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι θα δαπανήσει σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024 για να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το εσωτερικό του νέου ID.4, προσφέρει άφθονους χώρους αντίστοιχους ενός συμβατικού SUV της αμέσως υψηλότερης κατηγορίας. Το ID. Light υποστηρίζει τον οδηγό. Τα υλικά ταπετσαρίας φέρουν την σφραγίδα της αειφορίας.

Στο πρώτο πλήρως ηλεκτρικού SUV της Volkswagen, με μοντέρνο design, οι χειρολαβές στις πόρτες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το αμάξωμα και διαθέτουν αυτόματο ξεκλείδωμα. Ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στο όχημα μέσω μεγάλων ανοιγμάτων θυρών και επωφελούνται από ψηλά τοποθετημένα καθίσματα, ενώ η πίσω σειρά τους προσφέρει τόσο χώρο όσο ένα συμβατικό SUV στην επόμενη υψηλότερη κατηγορία. Χώρος για τις αποσκευές, 543 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση.

Ο πίνακας ταμπλό φαίνεται να αιωρείται, καθώς δεν συνδέεται με την κεντρική κονσόλα, η οποία έχει σχεδιαστεί ως ανεξάρτητο στοιχείο. Μια προαιρετική, μεγάλη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή με κλίση, προσφέρει απεριόριστη θέα στον ουρανό. Καθώς πέφτει το σκοτάδι, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να ρυθμιστεί σε φάσμα 30 χρωμάτων, για να ορίζει εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές και λειτουργίες στο εσωτερικό του οχήματος.

Το ID. Light είναι μια νέα δυνατότητα σε όλα τα ID. μοντέλα – μια λεπτή λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ. Υποστηρίζει τον οδηγό σε πολλές καταστάσεις, με διαισθητικά εφέ φωτισμού σε διαφορετικά χρώματα. Ως αποτέλεσμα, το ID. Light επισημαίνει στον οδηγό ότι το κινητήριο σύστημα του οχήματος είναι ενεργό και ότι το αυτοκίνητο έχει ξεκλειδωθεί ή κλειδωθεί.

Παρέχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και το σύστημα πλοήγησης ενώ παρέχει οπτική προειδοποίηση φρεναρίσματος και σήμα για εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις.

Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης, το ID. Light βοηθά στην άνετη κίνηση στην κυκλοφορία: αναβοσβήνοντας συνιστά αλλαγή λωρίδας και μπορεί επίσης να προειδοποιήσει τον οδηγό εάν το ID.4 βρίσκεται σε λάθος λωρίδα.

Τα μπροστινά καθίσματα στο ID.4 είναι σπορ και άνετα ταυτόχρονα, σε κάποιες εκδόσεις φέρουν τη σφραγίδα έγκρισης από τη Γερμανική Εκστρατεία για Υγιέστερες Πλάτες (AGR). Διαθέτουν διάφορες επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης, ενώ τα πλαϊνά οσφυϊκά στηρίγματα έχουν ενσωματωμένη λειτουργία μασάζ.

Τα υλικά υπογραμμίζουν την feel-good αίσθηση. Σε δύο μελλοντικά μοντέλα ID.4 περιορισμένης έκδοσης, τα καλύμματα καθισμάτων θα είναι κατασκευασμένα από υλικά μη ζωικής προέλευσης.

Είναι κατασκευασμένα από έναν συνδυασμό δερματίνης και ArtVelours – ένα υλικό από μικροΐνες που αποτελείται από περίπου 20% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα ID. μετά το ID.3. Το ID.4 θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου 2020.