Η γενιά του 2021 των MINI

Οι τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις του MINI, όπως και η Cabrio, δέχθηκαν εκλεπτυσμένες σχεδιαστικές “πινελιές”, νέα χρώματα και ζάντες, και την καινοτομική πολύχρωμη οροφή Multitone Roof. Ακόμη, εκτενής είναι ο ανασχεδιασμός του εσωτερικού, όπως και οι αναβαθμίσεις των τεχνολογιών του πλαισίου και των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Ο “Purist” σχεδιασμός, όπως τον ονομάζει η […]

Οι τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις του MINI, όπως και η Cabrio, δέχθηκαν εκλεπτυσμένες σχεδιαστικές “πινελιές”, νέα χρώματα και ζάντες, και την καινοτομική πολύχρωμη οροφή Multitone Roof. Ακόμη, εκτενής είναι ο ανασχεδιασμός του εσωτερικού, όπως και οι αναβαθμίσεις των τεχνολογιών του πλαισίου και των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Ο “Purist” σχεδιασμός, όπως τον ονομάζει η MINI, αναβαθμίστηκε στιλιστικά τώρα με την μεγέθυνση του εξαγωνική πλαισίου της μάσκας, με κάθετους αεραγωγούς στα εξωτερικά άκρα του προφυλακτήρα, με LED φλας και πιο μυώδεις θόλους των τροχών.

Οι κλασικοί στρογγυλοί προβολείς (πλέον με μαύρο δακτύλιο, αντί του πρώην χρωμιωμένου) είναι τώρα LED από το βασικό εξοπλισμό, όπως και τα πίσω φώτα – που έχουν πια τη φωτεινή υπογραφή της βρετανικής σημαίας (Union Jack) σε όλες τις εκδόσεις. Οι νέες αυτές σχεδιαστικές «πινελιές» συμπληρώνονται και από τρεις νέους εξωτερικούς χρωματισμούς και πέντε νέα, εντυπωσιακά, σχέδια ζαντών αλουμινίου.

Όσο για την πρωτοποριακή οροφή Multitone Roof, είναι μια καινοτομική ιδέα για την απόλυτη εξατομίκευση: υιοθετείχρωματική διαβάθμιση από το San Marino Blue μέχρι το Pearly Aqua και το JetBlack, η οποία δημιουργείται με μία νέα τεχνική βαφής που επεκτείνεται από το πλαίσιο του παρμπρίζ μέχρι το πίσω τμήμα. Οι ελαφρές αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο, λόγω των μεταβαλλόμενων περιβαλλοντικών συνθηκών, καθιστούν κάθε MINIμε Multitone Roof ήδη μοναδικό από τη στιγμή που βγαίνει από το εργοστάσιο.

Η γενιά του 2021 των MINI
Όπως και στο αμάξωμα, η χρήση χρωμίου έχει μειωθεί σημαντικά και στο νέας σχεδίασης εσωτερικό, και σε αρκετά σημεία έχει αντικατασταθεί με μαύρα πλαίσια και πάνελ. Οι αεραγωγοί πλέον δεν εξέχουντης κονσόλας, το τιμόνι είναι ανασχεδιασμένο (με νέα δομή των μπουτόν) και θερμαινόμενο, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί η εμφάνιση και τα γραφικά της κεντρικής έγχρωμης οθόνης αφής 8,8 ιντσών. Τα μπουτόν αφής και οι επιφάνειες σε PianoBlack high-gloss ανήκουν πια στο βασικό εξοπλισμό.

Η πολυλειτουργική οθόνη οργάνων 5’’ πίσωαπό το τιμόνι απεικονίζει τις πληροφορίες της λειτουργίας του αυτοκινήτου (και τις επιπλέον πληροφορίες της ηλεκτρικής ενέργειας του αμιγώς ηλεκτρικού Mini) και συνδέεται με τοσύστημα Connected Media, που ελέγχει τη συνδεσιμότητα, την πλοήγηση και άλλες εφαρμογές.

Επιπλέον, οι οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς για τις οθόνες, το Lounge mode(τυρκουάζ και μπλε πετρόλ) και Sport mode (κόκκινο και ανθρακί). Υπάρχουν έξι αποχρώσεις φωτισμού των άλλων σημείων του εσωτερικού, για καθένα από τα δύοmodes

Μηχανικά, η νέα γενιά των τρίθυρων,πεντάθυρων και Cabrioτης MINI διαθέτει τη νέα έκδοσητης προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension) – για πρώτη φορά σεαυτοκίνητο της εταιρείας. Με αυτήν, η απόσβεση ρυθμίζεται, βάσει της συχνότηταςτων κραδασμών, ανά μόλις 50-100 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η γενιά του 2021 των MINI
Όσο για τις ηλεκτρονικές τεχνολογίες,προστίθεται τώρα το Lane departure warning (για την αποφυγή απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας), αλλά κυρίως η λειτουργία Stop & Go στο Active Cruise Control, η οποία ελέγχει αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Η υποβοήθηση παρκαρίσματος ParkDistance Control διαθέτει αισθητήρες πίσω και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ το cruise control έρχεται με λειτουργία πέδησης.

Τέλος, η κινητήρες των νέων ΜΙΝΙ παραμένουν στην αιχμή της τεχνολογίας, με την υπερσυμπίεση Twin Power Turbo και καλύπτοντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro6d. Οι τρικύλινδροικινητήρες, όλοι χωρητικότητας 1.500 κ.εκ., διατίθενται σε τρεις εκδόσεις με ισχύ 75-102-136 ίππων, ενός ο δίλιτρος τετρακύλινδρος των εκδόσεων John CooperWorks έχει απόδοση 178 ή 231 ίππων.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση MINI CooperSE αποδίδει 135 kW/184 hp, καθώς η μπαταρίας χωρητικότητας 32,6 kWh στο δάπεδό της προσφέρει αυτονομία από 203 έως 234 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά -με εξαίρεση τη βασική έκδοση κινητήρα- διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic 7 σχέσεων με διπλόσυμπλέκτη, ή και με Steptronic 8 σχέσεων στην έκδοση John Cooper Works.

sport24, Photo credits: BMW Group Press

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί