ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές της αμερικανικής νομοθεσίας), ο όμιλος Φολκσβάγκεν /Volkswagen (VW) θέλει να καταβάλει στους πελάτες του αποζημίωση παρά την αποτυχία της διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού. Τα διαπραγματευθέντα 830 εκατομμύρια ευρώ για τους ενάγοντες θα προσφερθούν και χωρίς την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών, παρά την αποτυχία της διαδικασίας συμβιβασμού, ανακοίνωσε η εταιρεία μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ως αιτιολογία αναφέρθηκε από την πλευρά της εταιρείας το γεγονός ότι οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών ομοσπονδιακής ένωσης ζήτησαν υπερβολικές αμοιβές, κάτι το οποίο διέψευσε η ίδια η Ομοσπονδία, ενώ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου χαρακτήρισε στο Βερολίνο αινιγματική την συμπεριφορά της Volkswagen (VW). Ήδη το πρωί, ο γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε προσφέρι αμοιβή 50 εκατομμυρίων ευρώ στους δικηγόρους της Ομοσπονδίας. Λίγο αργότερα, ακριβώς αυτό το ποσό παρουσιάστηκε από τη VW ως υπερβολική αμοιβή, ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονταν πολύ κοντά στην συμφωνία για τον τελικό συμβιβασμό.
Η Ομοσπονδία διαπραγματευόταν κατά την διαδικασία με τη Φολκσβάγκεν εξ ονόματος περίπου 460.000 ενάγοντων εναντίον της, οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημίωση. Οι αγοραστές αυτοκινήτων θεωρούν τους εαυτούς τους εξαπατημένους εξαιτίας της χειραγώγησης του λογισμικού των εκπομπών ντίζελ. Με αναγωγή το ποσόν των 830 εκατομμύριων ευρώ αντιστοιχεί σε αποζημίωση 1.800 ευρώ ανά ενάγοντα.
Πηγή: deutschlandfunk / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
- «Αυτό είναι το μυστικό μας όπλο»: Η φράση Πούτιν για το διάστημα που έγινε viral – Video
- Η Ουκρανία ανακοινώνει ότι παρέλαβε 1.003 νέες σορούς από τη Ρωσία
- Μια Αμερικανίδα δικαστής κρίθηκε ένοχη για «παρεμπόδιση» της σύλληψης ενός μετανάστη
- Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας στην Αττική
- Μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 16% η Τράπεζα της Ρωσίας
- Θεσσαλονίκη: Μετρό και λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε 24ωρη λειτουργία για τα Σάββατα των γιορτών
- Απίστευτο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να μπει στα δικαστήρια με 7 φυσίγγια
- Ο ήρωας που αφόπλισε τον τρομοκράτη στο Σίδνεϊ έλαβε 1,4 εκατ. ευρώ από έρανο στο διαδίκτυο, vid
- Τοιχογραφίες και νέες αίθουσες ανακαλύφθηκαν στη “Βίλα της Ποππαίας” στην Πομπηία – Δείτε εικόνες









