Την πρώτη του νίκη στη Formula 1 για το 2020 πήρε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής κρατήθηκε από την αρχή του αγώνα μπροστά και στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να δει πρώτος την καρό σημαία για 85η φορά στην καριέρα του.
Πίσω του ήταν ο Βαλτέρι Μπότας.
Σίγουρα, εκείνο που σημάδεψε τον αγώνα ήταν το φιάσκο για τις δύο Ferrari. Μολις στην πρώτη στροφή του αγώνα Φέτελ και Λεκλέρ συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ο αγώνας τους να καταστραφεί αφού αμφότεροι εγκατέλειψαν.
Ο αγώνας: Όλα έδειχναν πως κυλούσαν ήσυχα στην γραμμή της εκκίνησης. Ο Χάμιλτον και ο Φερστάπεν έφυγαν καλά, ο Σάινθ πίεσε χωρίς αποτέλεσμα τον Ολλανδό, αλλά οι Ferrari πιο πίσω τα έκαναν μαντάρα όπως αναφέραμε και πιο πάνω.
Ο Μπότας πέρασε τον Σάινθ με την τριάδα που δημιουργήθηκε από την αρχή του αγώνα με τους δύο οδηγούς της Mercedes και τον Ολλανδό να φεύγει μπροστά και να βρίσκεται σε έναν δικό της αγώνα. Ο Χάμιλτον δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα, αντίθετα ο Μπότας εκμεταλλευόμενος την στρατηγική της ομάδας του που του έδωσε πιο φρέσκα ελαστικά στο τέλος του αγώνα προσπέρασε τον Φερστάπεν και πήρε εκείνος την δεύτερη θέση.
Τέταρτος τερμάτισε ο Άλμπον, ενώ πιο πίσω είχαμε μεγάλες μάχες που βρήκαν νικητή τον Νόρις. Ο Βρετανός με πιο φρέσκα ελαστικά σε σχέση με τους υπόλοιπους κατάφερε στους τελευταίους γύρους να περάσει τους Ρικάρντο, Στρολ και Πέρες για να βρεθεί στην πέμπτη θέση!
Οι δύο Racing Point τερμάτησαν στην έκτη και την έβδομη θέση, όγδοος ο Ρικάρντο, ένατος ο Σάινθ και ο Κβίατ έκλεισε την δεκάδα.
(sport24 – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









