Εκατομμύρια για μια θέση πάρκινγκ -Ποιοι είναι οι ακριβότεροι χώροι στάθμευσης στον κόσμο;

Αδιανόητα είναι τα ποσά που μπορούν να αλλάξουν χέρια για τις ακριβότερες θέσεις στάθμευσης στον κόσμο όπως φαίνεται και από τη λίστα που ακολουθεί.

Αν μη τι άλλο, οι θέσεις στάθμευσης στα αστικά κέντρα είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμες. Ανάλογα βέβαια με το πού βρίσκονται αυτές οι θέσεις ανεβαίνει τόσο η αξία τους συνολικά όσο και το αντίτιμο που χρειάζεται να καταβάλλει κανείς για να μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει.

Και αν θεωρείτε ότι στην Ελλάδα τα χρήματα που ζητούνται για μια θέση πάρκινγκ που βρίσκεται σε πόλη είναι πολλά, είτε για να την αγοράσετε είτε απλά για να τη χρησιμοποιήσετε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό για τα ποσά που κοστίζουν οι ακριβότερες θέσεις πάρκινγκ στον κόσμο.

Ας δούμε μαζί τις 5 πιο ακριβές θέσεις στάθμευσης σε όλο τον πλανήτη ξεκινώντας από εκείνη με την χαμηλότερη τιμή.

5. Σαγκάη – κόστος 140.000 ευρώ

Με πληθυσμό που φτάνει στα 25 εκατ. κατοίκους η Σαγκάη φιγουράρει στη δεύτερη θέση της λίστας των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου. Σε μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, μια θέση στάθμευσης είναι υπερπολύτιμη και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και ως επένδυση με το μέσο κόστος αγοράς να φτάνει και να ξεπερνά τα 140.000 ευρώ, ένα κόστος που μπορεί να πολλαπλασιαστεί όσο πλησιάζει κανείς προς το κέντρο της πόλης.

4. Λονδίνο – κόστος 281.000 ευρώ

Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας με τις ακριβότερες θέσεις πάρκινγκ στον κόσμο βρίσκεται ένας κλειστός χώρος στάθμευσης στο κέντρο του Λονδίνου. Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται κοντά στο εμβληματικό πολυκατάστημα Harrods και για να την κάνει κάποιος δική του θα πρέπει να αποχωριστεί ένα ποσό λίγο πάνω από τα 280.000 ευρώ, ενώ για να μπορεί να την χρησιμοποιήσει θα πρέπει το αυτοκίνητό του να μην ξεπερνά σε μήκος τα 4,25 μέτρα…

3. Σίδνεϊ – κόστος 491.000 ευρώ

Το Σίδνεϊ είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας και εκείνη που κατέχει και τα πρωτεία στη χώρα αναφορικά με τις τιμές των χώρων στάθμευσης. Οι πιο ακριβές από αυτές βρίσκονται στο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο της με τους ιδιοκτήτες τους να ζητούν έως και μισό σχεδόν εκατ. ευρώ για να τις πουλήσουν.

2. Νέα Υόρκη – κόστος 935.000 ευρώ

Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις ακριβότερες περιοχές του κόσμου για να ζήσει κανείς και αυτό φαίνεται και στις τιμές των θέσεων πάρκινγκ στην πόλη. Μια τιμή κοντά στα 300.000 ευρώ θεωρείται… λογική για κάνει κανείς δική του μια θέση στο Μανχάταν, ενώ οι πιο ακριβές από αυτές φτάνουν έως κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Αυτό συνέβη για παράδειγμα πριν λίγα χρόνια, όταν 10 θέσεις πάρκινγκ στο νούμερο 42 της Οδούς Κρόσμπυ πωλήθηκαν η κάθε μια για 1 εκατ. δολάρια.

1. Χονγκ Κονγκ – 1,1 εκατ. ευρώ

Με πληθυσμό περί το 1,3 εκατ. και έκταση που ξεπερνά κατά τι τα 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το Νησί του Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις πλέον ανεπτυγμένες οικονομικά γωνιές στον πλανήτη μας -και ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Εκεί, στο λόφο «The Peak», που συγκεντρώνει μερικά από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα σπίτια σε ολόκληρη την Ασία, πωλήθηκε μια θέση στάθμευσης σε τιμή που θεωρείται παγκόσμιο ρεκόρ.

Το αντίτιμο για την εν λόγω θέση πάρκινγκ έφτασε σχεδόν στο 1,1 εκατ. ευρώ, σε μια περιοχή όπου το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ το μήνα ενώ τα σπίτια κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια.

carandmotor. gr, scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί