Με την ηλεκτροκίνηση να παίζει σιγά-σιγά σημαίνοντα ρόλο στα ελληνικά αυτοκινητικά τεκταινόμενα, o αριθμός των εταιρειών που αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται, διευρύνοντας τις επιλογές για το καταναλωτικό κοινό.
Ντεμπούτο στη χώρα μας πραγματοποίησε πρόσφατα και η ιταλική start-up εταιρεία XEV, μέσω του Yoyo, ενός λιλιπούτειου διθέσιου microcar που διακρίνεται για τον ευέλικτο χαρακτήρα του αλλά και την προσιτή τιμή του.
Με μήκος 2,53 μέτρα και βάρος 450 κιλά (χωρίς την μπαταρία), το Yoyo δεν δυσκολεύεται να κινηθεί στα στενά της πόλης, ενσωματώνοντας έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη στον πίσω άξονα ο οποίος προσφέρει μέγιστη ισχύ 20 ίππων και τροφοδοτείται από μπαταρία φωσφορικού σιδήρου ιόντων λιθίου (LFP) με χωρητικότητα 10,4 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία έως και 150 χλμ. (σε κύκλο δοκιμών UDDS).
Το Yoyo δεν βάζει… φωτιά στην άσφαλτο, αλλά τα 80 χλμ./ώρα που είναι η μέγιστη ταχύτητά του είναι αρκετή προκειμένου να κινηθεί άκοπα και με πυγμή στις κεντρικές λεωφόρους των πόλεων.
Αυτό, ωστόσο, που το καθιστά ξεχωριστό είναι το γεγονός πως πολλά πάνελ του αμαξώματος αλλά και της καμπίνας κατασκευάζονται μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή, και ως εκ τούτου το Yoyo απαρτίζεται από αρκετά πλαστικά μέρη. Σημειώνεται δε ότι πλαίσιο είναι ατσάλινο υψηλής αντοχής.
Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης συγκεντρώνει το γεγονός πως υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας με μια πλήρως φορτισμένη. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή δεδομένου ότι η μπαταρία είναι εύκολα προσβάσιμη στο πίσω μέρος του οχήματος. Η δεύτερη επιλογή είναι η φόρτιση της μπαταρίας μέσω οικιακής πρίζας, όπου η φόρτιση από το 30 στο 100% επιτυγχάνεται σε 4 ώρες.
Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μοντέρνα αυτμόσφαιρα, παρουσία μιας 10άρας οθόνης αφής στο κέντρο του ταμπλό, ενώ υπάρχει air condition, αλλά και σύστημα ABS.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι η εταιρεία που το παράγει είναι η ιταλική, ο τόπος κατασκευής του XEV Yoyo είναι η Κίνα.
Στην Ιταλία η τιμή εκκίνησης του Yοyo είναι 13.900 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων), ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και στην Ελλάδα.
(carandmotor – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H Ελλάδα…της Κόστα Ρίκα! Έχει ακόμα μία Αθήνα και μία Σπάρτη, vid
- Το viral φανάρι στην Κέρκυρα που έχει αναμονή 7 λεπτά! ΒΙΝΤΕΟ
- Αμερικανός Συνταγματάρχης: «Χωνέψτε πως η Ρωσία νίκησε! Τέλος», video
- Ίσως είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα αυτό στον πλανήτη
- Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Σερρών – ΒΙΝΤΕΟ
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός «εσωτερικού χώρου» που φοβάται την κοινωνία
- Θεσσαλονίκη: Ψηφιακή πλατφόρμα παραπόνων για απόβλητα θα λειτουργήσει στο myRAAEY
- Δημοσιεύθηκε η πιο καθαρή εικόνα από το “μυστηριώδες” αντικείμενο που διασχίζει το ηλιακό μας σύστημα
- Βρέθηκαν τα πρώτα στοιχεία Ρωμαίων μονομάχων που πολεμούσαν με αρκούδες!
- Αυστριακοί οι διασωθέντες του σκάφους που ανατράπηκε ανοιχτά του Αγίου Όρους
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΕΘ

DRONE SHOW

ΦΟΡΟΙ

ΦΠΑ

ΔΕΘ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ

ΜΕΤΡΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΘΗΝΑ
