Το νέο Nissan Terra κλέβει τις εντυπώσεις


Η Nissan γνωρίζει την ιδανική συνταγή για ένα «σωστό» SUV,

κάπως έτσι κατέθεσε την τεχνογνωσία της στο ολοκαίνουργιο Terra. Αποκαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες ενώ τώρα βρίσκεται προς πώληση, αλλά μην το ψάχνετε στις ευρωπαϊκές ή βορειοαμερικανικές ιστοσελίδες του εμπορικού σήματος, επειδή αφορά αποκλειστικά την Κίνα, ενώ άλλες ασιατικές αγορές θα ακολουθήσουν σύντομα.

Χτισμένο επάνω σε πλαίσιο σκάλας το Terra αποτελεί ουσιαστικά την SUV έκδοση του Navara. Έρχεται με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το ημιφορτηγό ικανό μηχάνημα ανεξάρτητα από την επιφάνεια του οδοστρώματος, συμπεριλαμβανομένης της πίσω ανάρτησης με φύλλα σούστας και άκαμπτο άξονα. Διαθέτει επίσης τετρακίνηση με διαφορικό που κλειδώνει, Hill Descent Control, Hill Start Assist και πολλά άλλα.

Η Nissan ισχυρίζεται ότι το Terra μπορεί να υπερηφανεύεται για την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος 225 mm. Αυτό σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά το κάνει δημοφιλές στους καταναλωτές. Κάτω από το μακρύ καπό αναπνέει ο βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων του Navara. Παρέχει πανομοιότυπη ισχύ 184 ίππους και 251 Nm ροπής, αλλά δεν έγινε γνωστό ποιος τύπος μετάδοσης διοχετεύει την ισχύ και στους δύο άξονες. Παρόλα αυτά, η γκάμα προφανώς θα υιοθετεί τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

 
Στο εσωτερικό μπορούν να καθίσουν με άνεση πέντε ενήλικες, οι οποίοι θα παρατηρήσουν το αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone. Το νέο Terra διαθέτει επίσης βελτιωμένη μόνωση για πιο αθόρυβη κίνηση και κορυφαία χωρητικότητα στην κατηγορία, σύμφωνα πάντα με τη Nissan. Θα διατίθεται σε έξι χρωματικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Το Nissan Terra θα φτάσει σύντομα στις αντιπροσωπείες της Κίνας (Dongfeng και Zhengzhou).

(newsauto)