• Αρχική
  • Άρθρα
  • PAL-V: Έρχεται από την Ολλανδία κι είναι το 1ο ιπτάμενο αμάξι μαζικής παραγωγής (BINTEO)

PAL-V: Έρχεται από την Ολλανδία κι είναι το 1ο ιπτάμενο αμάξι μαζικής παραγωγής (BINTEO)

Το PAL-V διαθέτει τρεις ρόδες και 230 ίππους και μας έρχεται από την Ολλανδία. Πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που πρόκειται να μπει σε μαζική παραγωγή.

Ήδη έχουν γίνει παραγγελίες για 70 τέτοια οχήματα, έναντι 599.000 δολαρίων και για να το οδηγήσεις πρέπει να διαθέτεις δίπλωμα οδήγησης καθώς και δίπλωμα πιλότου.

«Ενώ οι άλλοι κατασκευαστές έχουν κόνσεπτ που απαιτούν τροποποιημένους κανονισμούς και σε κάποιες περιπτώσεις τεχνολογίες που ακόμη δεν υπάρχουν, το PAL-V επίτηδες επιλέγει να συνδυάσει τεχνολογίες ήδη δοκιμασμένες και σε πλήρη συμμόρφωση με την υπάρχουσα νομοθεσία», αναφέρει ο Ρόμπερτ Ντίγκενμανς, διευθύνων σύμβουλος της PAL-V, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το καινοτόμο όχημα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, τιτάνιο και αλουμίνιο και ζυγίζει μόλις 600 κιλά. To ιπτάμενο αυτοκίνητο απαιτεί μόλις 164 μέτρα για να απογειωθεί και περί τα 30 μέτρα για να προσγειωθεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της PAL-V.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ιπτάμενο όχημα έχει χειρισμό παρόμοιο με μιας μοτοσικλέτας -τόσο στη γη όσο και στον αέρα – με τον οδηγό να δίνει την κατεύθυνση, γέρνοντας αριστερά-δεξιά το όχημα, με τη βοήθεια ενός μοχλού ελέγχου.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ντεπόζιτο 102 λίτρων που του δίνει ακτίνα πτήσης μεταξύ 399 και 498 χλμ, σε ύψος 3.500 μέτρων. Στο έδαφος μπορεί να διανύσει 1207 χλμ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Το PAL-V αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη σε μια εκδήλωση υπό την επωνυμία, «Miami 2020 and Beyond.

Δείτε τα βίντεο:

Από Sputnik, φωτο VIDEO SCREENSHOT