Η Jaguar I-Pace ταξιδεύει 369 km χωρίς φόρτιση (vid)

Τους τελευταίους μήνες η Jaguar έχει ξεκινήσει μία σειρά από έξυπνα τρικ για να διαφημίσει το νέο της ηλεκτροκίνητο crossover μοντέλο I-Pace.

Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω βίντεο, το οποίο δείχνει την αυτονομία του βρετανικού μοντέλου, υπό πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

 

Πιο συγκεκριμένα, η νέα I-Pace κάλυψε χωρίς στάση την απόσταση από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες που φτάνει τα 369 km, χρησιμοποιώντας το τούνελ που περνά κάτω από την Μάγχη, συνολικού μήκους 50 km.

Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό έγκειται στο ότι η παραπάνω απόσταση καλύφθηκε χωρίς να χρειαστεί να ξαναφορτιστεί η μπαταρία των 90 kWh. Μάλιστα κατά την άφιξη στην πρωτεύουσα του Βελγίου, η μπαταρία είχε ακόμα 8% ενέργεια, ικανή για να καλύψει επιπλέον 32 km.

 

Πίσω από το τιμόνι της I-Pace βρέθηκε ο μηχανικός της Jaguar, Stephen Boulter, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με καθημερινές δυσκολίες και εμπόδια, όπως το μποτιλιάρισμα σε αρκετά σημεία της διαδρομής, αλλά και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του καύσωνα που ταλαιπώρησε για αρκετές ημέρες τους κατοίκους των χωρών της βόρειας Ευρώπης.

 

Να αναφέρουμε ότι η εργοστασιακή αυτονομία βάση των μετρήσεων WLTP που ανακοινώνει η Jaguar για την I-Pace είναι 470 km. Μάλιστα, για να αυξηθεί η αυτονομία, το σύστημα πλοήγησης λαμβάνει υπόψη την τοπογραφία της διαδρομής και το στυλ οδήγησης. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να προτείνει την πιο ενεργειακά αποδοτική διαδρομή.

(Newsauto)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •