Έκρηξη τίναξε στον αέρα τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche (BINTEO)

Ένας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος στην πόλη Durham στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου ένας εργολάβος «χτύπησε» αγωγό φυσικού αερίου, προκαλώντας τεράστια έκρηξη που έκανε στάχτη τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche.


Το τραγικό δυστύχημα είχε μια ακόμη συνέπεια: στο σημείο στεγαζόταν η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή με σπάνιες Porsche η οποία υπέστη ζημιά εκατομμυρίων. Η συλλογή του Bob Ingram θεωρείτο η πιο ολοκληρωμένη παγκοσμίως και φυσικά μοναδική στο είδος της.

Ο ιδιοκτήτης της συλλογής αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ενώ πλάνα από μέσα μαζικής ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από τα κατεστραμμένα οχήματα.

Από τα πλάνα φαίνεται πως η οροφή του κτιρίου, που φιλοξενεί την συλλογή, κατέρρευσε από την έκρηξη. Την ίδια τύχη είχε και η πρόσοψη του κτιρίου.

Πέντε κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από την ισχυρή έκρηξη.

Τη συλλογή αποτελούσαν 80 από τα πιο σπάνια και πιο πολύτιμα μοντέλα της ιστορίας της εταιρείας. Μάλιστα η Porsche την είχε αναγνωρίσει ως μια εκπληκτική ανασκόπηση της ιστορίας της. Η έκταση της ζημιάς στη συλλογή χαρακτηρίστηκε από την πυροσβεστική πιθανόν ανεπανόρθωτη.

(πηγή: CNNGreece-φώτο: Pexels)